Naslovna » Izlasci » Trg bajki ispred UK „Vuk Karadžić“

Trg bajki ispred UK „Vuk Karadžić“

Danas, 1. decembra, svečano je otvoren Trg bajki ispred Ustanove kulture „Vuk Stefanović Karadžić“.

Manifestacija koja najavljuje novogodišnje praznike i koja je namenjena najmlađima održava se po treći put na ovom mestu.

Program koji će biti organizovan biće zabavan ali i edukativan. Planirana su izvođenja naših narodnih bajki, lutkarske predstave, biće organizovani koncerti ali i edukativne i ekološke radionice.

U programima koji dočaravaju povratak u detinjstvo i maštu učestvovaće mnogi glumci, pevači, animatori, žongleri i mnogi drugi koji treba deci da ulepšaju pretpraznične dane.

Trg bajki otvorila „Devojka brža od konja“

Prva predstava koja je izvedena danas bila je „Devojka brža od konja“. Progam je nastavljen zabavnim tačkama. Učestvovali su klovnovi, Deda Mraz, animatori i mađioničar.Za dž

U muzičkom delu programa su učestvovali Irina Brodić i Jana Paunović – predstavnice Srbije na ovogodišnjoj Dečjoj Evroviziji, Aleksandar Stefan Radišević, a održan je mini koncert grupe VOKAL 5.

Posle velikog uspeha prošlogodišnjih novogodišnjih manifestacija Trg bajki, koje su tokom mesec dana okupile i zabavile više od 120.000 mališana i njihovih roditelja, učitelja i vaspitača, i ove godine ponovo, Beograđani i gosti Beograda imaju priliku da uživaju u prazničnoj zabavi.

Manifestacija se realizuje u sklopu prazničnog programa Beogradska zima, od 1. do 30. decembra svakodnevno, a posetioci će imati priliku da na najlepši način upoznaju i uživaju u našoj tradicionalnoj kulturi i promociji nacionalnih proizvoda.

Trg bajki je jedinstvena manifestacija na kalendaru zimskih zabavnih događaja našeg glavnog grada. Kao najlepši uvod u praznično slavlje, predstavlja mesto najkvalitetnijih novogodišnjih sadržaja: zabave i druženja, koncerata, predstava, zabavnih programa za decu, predstavljanje starih srpskih zanata i rukotvorina, a ulaz za sve posetioce je besplatan. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.