Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Therion, Imperial Age i Null Positiv, 6. marta u Beogradu
Therion najavljuje jedinstveni metal spektakl
Therion najavljuje jedinstveni metal spektakl

Therion, Imperial Age i Null Positiv, 6. marta u Beogradu

Švedski sympho/gothic metal sastav Therion, u okviru velike evropske turneje, stiže sa gostima u Dom omladine 6. marta. Ljubitelje spektakularnih metal opera podsećamo da su ulaznice u prodaji.

Grupa Therion najavljuje da koncertom – performansom u trajanju od preko tri sata promoviše svoje novo izdanje „Beloved Antichrist“ i potvrđuje da je ovo jedinstvena turneja, koja se neće ponoviti.

– Znamo da metal opere više nisu neobična stvar, ali će taj termin dobiti potpuno novo značenje, jer će na našoj biti 29 različitih uloga i vokala. Ceo koncept je inspirisan delom “A Short Tale of the Antichrist”, koje je 1900. godine napisao ruski filozof i pisac Vladimir Solovjov – navode iz benda.

Therion je kao death metal sastav osnovan 1987. godine. Bend je dobio ime po grčkoj reči ‘therion’, što znači zver. Tekstovi su im inspirisani različitim mitologijama, ispunjeni okultizmom, magijom i drevnom tradicijom. Therionov put ka vrhu gothic i metal scene počeo je albumom „Theli“ iz 1996. godine. Na ovom albumu su prvi put kombinovali elemente klasike i metala i to vrlo uspešno. Na albumu su svirali solisti na brojnim klasičnim instrumentima, kao i veliki horovi, što je stvorilo specijalnu dimenziju gothic zvuka grupe. Kako su godine prolazile, lider benda Christofer Johnsson i njegovi saradnici zvuk su sve više bazirali na klasičnim elementima, ali bez gubitka korena. „Vovin“, njihov do sada najuspešniji album u karijeri, objavljen dve godine kasnije, za samo dva meseca prodat je u 150.000 primeraka. Nakon ovog, Therion je snimio još osam studijskih albuma.

Sa Therionom kao specijalni gosti nastupaju sastavi Imperial Age iz Rusije i Null Positiv iz Nemačke.

Turneja počinje 1. februara i završava se 10. aprila. U Beograd bendovi stižu posle Ljubljane i Zagreba, a zatim nastavljaju u Solun, Atinu, Sofiju, Bukurešt, Budimpeštu…

Za koncert u Domu omladine, koji počinje u utorak 6. marta u 20 časova, ulaznice se mogu kupiti na prodajnim mestima Eventim, Felix i Mungos, po ceni od 2.800 dinara. Na dan koncerta cena karte će biti 3.200 dinara.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Katarina Vidaković