Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Gile i Magic Bush izvode retko svirane pesme u DOB-u

Gile i Magic Bush izvode retko svirane pesme u DOB-u

Poznati rok muzičar Srđan Gojković Gile i Magic Bush održaće koncert pod nazivom „Retko svirane pesme“ 9. marta od 21.00 u dvorani „Amerikana“ Doma omladine Beograda.

Frontmen grupe Električni orgazam ovoga puta izvodi svoje retko svirane pesme bez svog matičnog benda. Spoj sa bendom Magic Bush ocenjuje kao savršen, naročito pošto se u to uverio kada je prvi put nastupio sa ovim sastavom prilikom prošlogodišnjeg humanitarnog koncerta Eve Braun u DOB-u. Već tada mu se „jako dopala kombinacija sa njima, nešto je drugačije od onoga sa Električnim orgazmom“.

Iako je najpoznatiji po ostvarenjima u Električnom orgazmu, ostvario je značajan uspeh stvarajući filmsku muziku, ali i radeći nekoliko izuzetno zanimljivih projekata poput solo albuma „Evo sada vidiš da može“ (1989) ili saradnje sa Vladom Divljanom na albumima „Rokenrol za decu“ (1989) i „Rokenrol bukvar“ (1990) i „Lutka koja kaže ne“ (1991) u supergrupi Vlada, Gile, Piko i Švaba.

Krajem januara, Gile i Magic Bush, snimili su novi singl i spot „Lutka koja kaže ne“. Gile je „Lutku“ prvobitno snimio sa Vladom Divljanom u okviru benda Vlada, Gile, Piko i Švaba 1991. godine.

Na predlog članova benda Magic Bush, na humanitarnom koncertu Eve Braun, zajedno su izveli ovu pesmu, nakon čega je spontano došlo do ideje da se pripremi čitav koncert na kome će se izvesti Giletove pesme koje publika nema često prilike da čuje uživo na njegovim nastupima.

„Sviraćemo pesme iz moje karijere koje su retko izvođene uživo. Biće pesama iz filmova, koje sam radio za ‘Kako je propao rokenrol’ i ‘Crni bombarder’, iz saradnje sa Vladom Divljanom, nekih mojih solo pesama, ali i pesama Električnog orgazma koje retko sviramo, a neke čak nikad nismo svirali uživo!“, najavljuje Gile.

Ko su Magic Bush?

U pitanju je bend iz Beograda, orijentisan ka brit rock i power pop zvuku. Sastav su 2015. godine osnovali Damjan Dašić i Marko Ćalić koji su zajedno radili sa sastavima Bestbeat, Rubber Soul Project, Breeze i Vampiri.
Prošle godine, objavili su debi album pod nazivom „First“ na kom se nalazi 12 pesama. Trenutni sastav Magic Bush-a čine gitaristi Damjan Dašić i Marko Ćalić, bubnjar Vladimir Jevtić i basista Ivan Stanković.
Ulaznica za koncerta Gile i Magic Bush košta 1.000 RSD i može se kupiti na blagajni DOB-a, odnosno preko mreže Eventim. Na dan koncerta, karte će koštati 1.200 RSD. (danubeogradu.rs)