Naslovna » BG svaštara » Književnost » Kreativni centar: Vežbam za malu maturu
Kreativni centar: Vežbam za malu maturu
Kreativni centar: Vežbam za malu maturu

Kreativni centar: Vežbam za malu maturu

Završni ispit za učenike osnovnih škola se bliži i početak drugog polugodišta je pravo vreme da se ozbiljnije krene u pripremu za malu maturu.

Zbirke zadataka osmacima mogu biti dobar vodič i pouzdan pokazatelj znanja.

Važno je da učenik napravi plan i radi redovno jer je kontinuitet u radu veoma bitan. Roditelji mogu savetovati svom osmaku da temeljno prelazi jednu po jednu oblast i samostalno uradi sve zadatke, od lakših ka težim. Takođe, treba da ga ohrabre rečima da nema razloga za tremu i strah ako kroz dobru pripremu stekne samopouzdanje.

Uspešna priprema za malu maturu

Sedam zbirki Kreativnog centra iz edicije „Vežbam za malu maturu“ pomoći će učenicima da obnove pojmove ključne za razumevanje gradiva, da unaprede znanje koje treba da ponesu iz osnovne škole i da se uspešno pripreme za polaganje male mature.

Sve zbirke organizovane su na sličan način. Zadaci su raspoređeni po oblastima, a u okviru svake oblasti podeljeni su u tri nivoa postignuća: osnovni, srednji i napredni. Na kraju svake zbirke nalaze se rešenja svih zadataka, odgovarajuće šifre standarda uz rešenja, kao i lista svih standarda za kraj obaveznog obrazovanja za dati predmet.

Zbirke za biologiju, fiziku, hemiju, geografiju i istoriju sadrže po 250 zadataka, dok su zbirke za matematiku i srpski jezik obimnije – zbirka za srpski jezik obuhvata 420 zadataka, a za matematiku 786. Pored toga, u zbirci za matematiku na početku svake oblasti nalazi se kratak podsetnik, dok se na kraju svake oblasti nalaze dva testa za proveru usvojenosti znanja.

Komplet od sedam zbirki za pripremu završnog ispita „Vežbam za malu maturu“ trenutno je na popustu od 40%. Možete ga kupiti u Klubu knjižari Kreativni centar u Beogradu (TC Eurocentar, Makedonska 30), kao i na sajtu KC knjižare.

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.