Naslovna » BG svaštara » Budući Beograd » Novi izgled donjeg Dorćola – K Distrikt

Novi izgled donjeg Dorćola – K Distrikt

Danas je predstavljen projekat „K Distrikt“, poslovno-stambeni kompleks na mestu nekadašnje fabrike „Beko“ na donjem Dorćolu.

Projekat „K Distrikt“ bi trebalo u potpunosti da promeni fizionomiju tog dela grada.

Poslovno-stambeni kompleks će početi da se gradi ove jeseni. U pitanju je investicija od oko 200 miliona evra, a biće izgrađeno 115.000 nadzemnih kvadrata i dve podzemne garaže.

Investitori za sada prikupljaju potrebnu dokumentaciju, a gradske vlasti očekuju da će uskoro biti izdata i građevinska dozvola.

Na jednoj od najatraktivnijih lokacija u Beogradu radiće se u tri faze. a stara fabrička zgrada firme „Beko“ biće sačuvana i postaće hotel ili poslovna zgrada.

Na projektu radi holandska kompanija „Pinakl“ a arhitekta projekta „K Distrikt“ je Boris Podreka koji je izjavio da će „velika pažnja biti usmerena ka deci i prostoru u kojem se ona igraju, ali ništa manje važan neće biti ni bulevar koji će ići od Kalemegdana do Dunava“. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.