Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Ortodox Celts: Tradicionalni koncert na Dan Svetog Patriha

Ortodox Celts: Tradicionalni koncert na Dan Svetog Patriha

Već 26 godina zaredom grupa Ortodox Celts nastupa na Dan Svetog Patrika, pa će i ovog 17. marta nastupiti u Domu omladine Beograda.

To je i najduža muzička tradicija u srpskom rokenrolu.

Ortodox Celts pomeraju granice svog delovanja iz godine u godinu, iz koncerta u koncert, tako da će ove godine njihov rođendan imati veću specifičnu težinu nego prethodnih puta.

Aca Seltik tim povodom kaže:

– Naše novo rođendansko slavlje će ove godine u sebi nositi i jednu novu dimenziju radosti i uzbuđenja. Naime, posle četvrt veka, idemo put Irske krajem aprila, a na zelenom ostrvu ćemo provesti pet dana. I u toku tog iščekivanja, kao šlag na torti, dolazi veliki koncert u Domu omladine, u prostoru koji naša publika definitivno voli i koji nam dozvoljava da spojimo tradiciju i sadašnji trenutak Orthodox Celts-a. Da se ikonografijom malo vratimo u vreme kada smo počinjali, a da novim pesmama i izgledom odemo još jedan korak dalje. Definitivno će ovo biti vrlo uzbudljiv i emotivan koncert.

„Kelti“ su za 25 godina rada objavili šest studijskih albuma sa tradicionalnim irskim i autorskim pesmama, a poslednji album „Many Mouths Shut“ su izdali prošle godine.

Prodaja ulaznica počinje u ponedeljak, 26. februara na svim prodajnim mestima Eventima, DD Tickets i Gigs Tixa. (danubeogradu.rs)