Naslovna » Izlasci » Sajmovi » 5. Expo-Russia Serbia
Expo-Russia Serbia
Expo-Russia Serbia

5. Expo-Russia Serbia

Od 14. do 16. marta u Beogradu biće održana peta jubilarna međunarodna industrijska izložba „Expo-Russia Serbia 2018“, kao i peti Beogradski biznis forum.

Tematike koje će biti zastupljene u hotelu „Metropol Palace“ su energetika i energetski štedljive tehnologije, rudarstvo, mašinogradnja i metalurgija, avionski i železnički saobraćaj, agro industrijski kompleks, građevinarstvo, industrija nafte i gasa, visoko tehnološke grane, bankarstvo, telekomunikacije, medicina, obrazovanje, turizam i dr.

U okviru radnog programa i biznis foruma održaće se Okrugli sto Ministarstva ekonomskog razvoja Rusije „Perspektive saradnje u oblasti inovacija, uključujući mala i srednja preduzeća“.

Na sajmu će učestvovati preduzeća krupnog, srednjeg i malog biznisa, a biće predstavljene i regionalne prezentacije Republike Tatarstan, Moskovske, Pskovske, Kalinjingradske, Rostovske oblasti, kompanija Srbije i drugih zemalja Jugoistočne Evrope.

U sklopu međunarodnog sajma održaće se čitav niz tematskih okruglih stolova, berza poslovnih kontakata, poseta preduzećima…

Cilj manifestacije je proširenje trgovinsko-ekonomskih odnosa između Rusije i Srbije u kontekstu Sporazuma o slobodnoj trgovini između zemalja, intenziviranje trgovinskih operacija sa drugim zemljama regiona.

U okviru projekta Expo-Russia Serbia, 14. i 15. marta, prvi put u Srbiji, svoje radove predstaviće jedan od najpoznatijih cvećara iz sveta, ruski cvećar i dizajner Araik Galstjan.

On će sa svojim studentima iz Srbije, Hrvatske, Italije i Rusije predstaviti najnovije bukete iz oblasti savremenog aranžiranja cveća. U okviru programa održaće se demonstracija unikatnih cvetnih kompozicija koje će prezentovati modeli u dizajniranim haljinama. (danubeogradu.rs)