Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Monday Blues 2018. od 12. marta u Domu omladine Beograda
Monday Blues u Domu omladine Beograda
Monday Blues u Domu omladine Beograda

Monday Blues 2018. od 12. marta u Domu omladine Beograda

U ponedeljak, 12. marta od 21.00, u glavnom holu Doma omladine Beograda počinje serijal low-noise bluz koncerata Monday Blues.

Na otvaranju će nastupiti dvojac koji stoji iza projekta The Untouchablues i rok sastava Nesalomivi: Aleksandar Đukić – bas i glas i Bojan Vulin – gitara i glas. Projekat oficijelno postoji tek od maja 2017. mada je ovaj dvojac izvodio bluz prvi put još ranih devedesetih.

Njihovi heroji su legendarni Robert Johnson, Elmore James, Big Bill Broonzy, Otis Rush, Sonny Boy Williamson…

Aleksandar Đukić kaže:Za dž

– Od svih bluz autora verovatno nam najviše znači Peter Green, čiju muziku najbolje osećamo. On je umeo da crni blues izvodi na samosvojan način i doda mu jednu emotivnu komponentu koje verovatno ni sami originalni bluz autori nisu bili svesni, a to je izvesna spiritualnost te muzike i neobična toplina, u jednom relaksiranom maniru koji je Greena odvajao od glasnih hard-bluz rokera njegovog vremena. Verovatno se zato malo ljudi usuđuje da svira Greenove kompozicije, jer nije nimalo lako, a za nas je upravo to veliko uživanje i pravi izazov! Inače, naglasak stavljamo na jedno vrlo intimno izvođenje bluza u verzijama koje nisu puke reprodukcije poznatih standarda. Od početka smo se trudili da se prema izabranom bluz repertoaru odnosimo kao prema pesmama koje smo sami napisali. Dakle upijamo ih – poistovećujemo se sa njima, svesno ili nesvesno ih personalizujemo i tek onda one izlaze iz nas na način kako to radimo.

U intimnoj izvođačkoj formi, sa sopstvenim čitanjem najrafiniranijih bluz autorskih opusa, ovaj Monday Blues dvojac otvora ciklus bluz programa u 2018. godini, kojima Dom omladine Beograda afirmiše ponedeljak kao programski dan i centralni hol DOB-a kao aktivni programski prostor.

Ista ekipa nastupiće i 26. marta od 21.00 na istom mestu.

Ulaz je besplatan. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.