Naslovna » Izlasci » Film » Odjeci Beldocs-a u DOB-u: Dokumentarac „Venera“ za 8. mart
Odjeci Beldocs-a u DOB-u: Dokumentarac "Venera"
Odjeci Beldocs-a u DOB-u: Dokumentarac "Venera"

Odjeci Beldocs-a u DOB-u: Dokumentarac „Venera“ za 8. mart

U četvrtak, 8. marta od 20.00, u Velikoj sali Doma omladine Beograda biće prikazan dokumentarni film „Venera“.

Posle uspešnih projekcija filmova „Žena i glečer“ i „The Black Power Mixtape 1967-1975“, Međunarodni filmski festival dokumentarnog filma Beldocs i Dom omladine Beograda nastavljaju saradnju na programu „Odjeci Beldocs-a u DOB-u“ projekcijom filma „Venera“ u režiji Lee Glob i Mate Karle Albreksten.

Cena ulaznice je 150 dinara.

Ovo projekcijom, Beldocs i Dom omladine žele da doprinesu obeležavanju Dana žena, 8. marta, te je zato i odabran film „Venera“ koji prikazuje hrabrost i seksualnost žena u današnjem svetu. Film je prikazan i nagrađivan na više desetina festivala širom sveta.

„Venera“: Neočekivani obrt

Dve rediteljke traže žene za uloge u erotskom filmu, zasnovanom na njihovim sopstvenim seksualnim iskustvima. Više od 100 radoznalih žena odgovara na poziv i pojavljuje se na audiciji, ali kasting dobija neočekivan obrt.

Žene sa svojim dubokim ličnim pričama, polako počinju da preuzimaju vodeću ulogu.

Intimni prostor koji rediteljke stvaraju stimuliše žene da postanu otvorenije i njihova iskrenost otkriva potencijal za kreiranje novog jezika ženske seksualnosti.

Autorke filma „Venera“ istražuju kako nova generacija mladih žena godine 2016. definiše sebe kao seksualna bića. (danubeogradu.rs)

Naziv filma: Venera. Države i godina proizvodnje: Danska, Norveška / 2016. Trajanje filma: 80 minuta. Rediteljke: Lea Glob, Mate Karla Albreksten. Kamera: Ketrin Koleman. Montaža: Sign Rebeka Kaufman. Muzika: Ola Kbemberg.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.