Naslovna » BG špijun » 12. filmska Turneja Slobodne zone po Srbiji
12. filmska Turneja Slobodne zone po Srbiji
12. filmska Turneja Slobodne zone po Srbiji

12. filmska Turneja Slobodne zone po Srbiji

U pedesetak gradova Srbije do kraja juna biće organizovana 12. filmska Turneja Slobodne zone.

Širom države, publika će imati priliku da besplatno pogleda pet filmova sa festivala održanog tokom novembra prošle godine u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

Predvodnik Turneje je dokumentarni mjuzikl „Dan oslobođenja„, film o poseti i kontroverznom nastupu slovenačke grupe Laibach u „poslednjoj komunističkoj diktaturi sveta“ – Severnoj Koreji.Za dž

Na programu će se naći i „Čavela„, muzički dokumentarni film o legendi lationameričke muzike, pevačici Čaveli Vargas, ljubavnici Fride Kalo i večitoj inspiracii Pedra Almodovara. Ovaj film je postao hit evropskih festivala 2017. i na 13. Slobodnoj zoni osvojio nagradu publike.

Značajno mesto na repertoaru ovogodišnje Turneje Slobodne zone pripada i filmovima: „Ćambra“ – koji je u Kanu osvojio Europa Cinemas Label Award, igrani film „Crveni pas: pravi plavi“ – o prijateljstvu i avanturama dečaka i jednog olinjalog psa koji postaje australijska legenda, kao i dokumentarac „500 godina“ – koji prikazuje epsku priču o otporu i borbi za slobodu koja je dovela Gvatemalu do prelomne tačke u njenoj istoriji.

Ovogodišnja Turnja Slobodne zone održaće se u: Krupnju, Zaječaru, Rumi, Subotici, Bačkoj Palanci, Prijepolju, Inđiji, Lazarevcu, Ivanjici, Obrenovcu, Vršcu, Bečeju, Loznici, Šapcu, Čačku, Zrenjaninu, Valjevu, Negotinu, Smederevu, Vranju, Kraljevu, Bajinoj Bašti, Paraćinu, Kanjiži, Petrovcu na Mlavi, Sremskoj Mitrovici, Požegi, Užicu, Mokrinu, Kruševcu, Pančevu, Leskovcu, Novom Bečeju, Ruskom Krsturu, Mionici, Dimitrovgradu, Sjenici, Novom Pazaru, Žablju, Gornjem Milanovcu, Vrnjačkoj Banji, Somboru, Irigu, Prokuplju, Odžacima, Jagodini, Požarevcu, Mladenovcu i Boru.

Raspored projekcija dostupan je na sajtu Slobodne zone. (danubeogradu.rs)