Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Terminal Check-In Belgrade: Jojo Mayer / Nerve
Jojo Mayer / Nerve
Jojo Mayer / Nerve

Terminal Check-In Belgrade: Jojo Mayer / Nerve

U sredu, 25. aprila od 21.00, u sali Amerikana Doma omladine Beograda premijerno će nastupiti Jojo Mayer / Nerve.

Ulaznice se mogu kupiti na svim prodajnim mestima Gigstix-a i Eventima, a cena ulaznice je 1.800 RSD.

„Čovek nije mašina i nije stvoren da svira kao mašina. Ali mi imamo nešto što nas može učiniti boljim od mašina, i ja postajem sve zainteresovaniji za kreativnu razliku između 1 i 0 binarnog sistema. To je ono što želim da istražim. To je magija. Nije opipljivo, ali je ljudi osete.“ (Jojo Mayer)

Pošto su prošlog juna oduševili publiku na Terminal Music & Arts Festivalu u Somboru, Jojo Mayer / Nerve dolaze i u Beograd.

U sklopu promocije ovogodišnjeg izdanja festivala, Terminal Music & Arts Festival i Dom omladine Beograda organizovaće koncert jednog od najinovativnijih bubnjara današnjice koji će, uz svoj live bend, Beogradu prirediti vanvremensko muzičko iskustvo.

Nerve je live bend iz Njujorka, osnovan 1997. godine, koji vešto izmiče žanrovskim odrednicama – iako njihovu muziku opisuju kao mešavinu old school-a, jungle-a, dubstep-a i glitch beat-ova, ali i minimal i tech house-a, sve ove reči nisu dovoljne da opišu kompleksnost njihovog muzičkog izraza.

Balansirajući vešto između tehničke savršenosti i spontanosti, Jojo Mayer / Nerve kroz svoje nastupe, zasnovane na improvizaciji, stvaraju muziku jedinstvene forme i dinamike.

Dakle, na bini će biti Jojo Mayer za bubnjevima, John Davis (bas gitara) i Jacob Bergson (klavijature), dok je za zvuk i audio efekte zadužen Aaron Nevezie. (danubeogradu.rs)