Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Zidić ispred Doma omladine: Katarina Kočetova trio – Svetski dan džeza
Katarina Kočetova
Katarina Kočetova

Zidić ispred Doma omladine: Katarina Kočetova trio – Svetski dan džeza

U ponedeljak, 30. aprila od 18.00 ispred Doma omladine Beograda, na Zidiću Katarina Kočetova trio obeležava Svetski dan džeza.

Na Platou Milana Mladenovića još jednom će biti obeležen Svetski dan džeza besplatnim koncertom benda jedne od naših najtalentovanijih mladih džez umetnica, Katarine Kočetove.Za dž

Svetski dan džeza obeležava se širom sveta 30. aprila, i to kao zvaničan UNESCO praznik. Džez se u zvaničnim dokumentima UN od 2011. godine vidi kao „sredstvo sporazumevanja, dijaloga i jedinstva među ljudima“.

Dom omladine Beograda i Beogradski džez festival od od 2012. redovno obeležavaju ovaj dan organizovanjem džez koncerata čija misija je popularizacija ove vrste muzike i pogleda na svet kod najšire publike.

Koncert povodom Svetskog dana džeza prva je u nizu aktivnosti u susret 34. Beogradskom džez festivalu, koji će u organizaciji Doma omladine Beograda i pod pokroviteljstvom Grada Beograda biti održan od 25. do 29. oktobra 2018. Kao i svake godine publika će imati priliku da čuje više od 20 izvođača i upozna se sa najkvalitetnijim i najaktuelnijim dostignućima na svetskoj i domaćoj džez sceni.

Katarina Kočetova trio

Sastav čine Katarina Kočetova (klavir, vokal, kompozicije), Dunja Popović (kontrabas) i Bogdan Đurđević (bubnjevi).

Bend postoji već dve godine i nastupao je na mnogim koncertima, manifestacijama i džez festivalima. Svoj umetnički koncept baziraju na sviranju autorskih kompozicija i kompozicija džez legendi u svojim aranžmanima kao što su: Chick Corea, Wayne Shorter, Joe Henderson kao i mnogi drugi.

U okviru proslave Svetskog dana džeza ispred Doma omladine Beograda, izvešće autorske kompozicije Katarine Kočetove i džez standarde u Katarininim aranžmanima. (danubeogradu.rs)