Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Bojana Vunturišević u Domu omladine Beograda
Bojana Vunturišević (foto: Aleksandar Karaulić)
Bojana Vunturišević (foto: Aleksandar Karaulić)

Bojana Vunturišević u Domu omladine Beograda

U subotu, 19. maja od 21.00 u sali Amerikana Doma omladine Beograda nastupiće Bojana Vunturišević. Cena ulaznice je 600 dinara.

Bojana Vunturišević je ozbiljno ime savremene srpske pop scene, sveža šarmantna ženska snaga na njoj i autorka nekih od najpevljivijih pesama u poslednje vreme.

Njen debi album „Daljine“, koji se pojavio krajem prošle godine, s pravom je privukao dosta pažnje publike i kritike zaraznim hitovima, kakvih dugo nije bilo na našem tržištu! Odavno nije bilo veće mlade ženske nade među našim pop autorima, što je posebno intrigantno, obećavajući uzbudljiv razvoj dešavanja u skoroj budućnosti.

Do nedavno, Bojana Vunturišević bila je „nekadašnja pevačica benda Svi na pod“, u kome je svojevremeno počela karijeru, osvojila srca publike i proslavila se kao frontwomen.

Sada je dovoljno da se „malo, malo“ zapeva i ljudi prepoznaju veliki hit „Kese, etikete“ sa njenog prvog izdanja, koje su kritičari svrstali u top tri regionalna albuma za prethodnu godinu.

U međuvremenu „Kese, etikete“ proglašena je hitom 2017. godine, i broji više od milion pregleda na YouTube-u, dok je video za pesmu „Noćni program“ proglašen najboljim spotom u protekloj godini. Mediji je upoređuju sa svetski popularnom Lorde, a sve više je prisutna na muzičkim festivalima širom Balkana.

Bojana Vunturišević – glas + šarm + koreografija

Ova mlada dama vrsnog vokala, ali i jedinstvene harizme, koja se manifestuje kroz sada već prepoznatljiv nastup u kome kombinuje lični šarm, nesvakidašnje originalne plesne pokrete i koreografiju koja uvek prati koncertno izvođenje pesama, ne ostavlja nikog ravnodušnim.

Veliki koncert u sali Amerikana Doma omladine Beograda, kojim se promoviše njen prvi album, biće prilika da se i najšira publika uveri u činjenicu da je domaća scena dobila jedan pravi moderni pop biser.

Bojana Vunturišević je poznata kao posvećena umetnica, koji dugo radi na svojim kompozicijama, a vreme u studiju i na sceni provodi gotovo isključivo sa prijateljima.

Tako je producent albuma Ivan Marinković Bambi, ujedno i deo benda sa kojim Bojana nastupa, dok je član sastava, producent elektronske muzike i izvođač, Marko Milošević, prepoznatljiv već godinama po svom umetničkom akronimu MKDSL.

Ovom triju na bini se često priključuje saksofonista Jamal al Kiswani, Bojanin kolega iz nekadašnjeg benda, ali i misteriozne „Žene Kose“ sa kojima se izvodi nova himna bratstva i jedinstva, pesma „E70“.

Prisna, topla i nostalgična atmosfera druženja obavija Bojaninu muzičku ličnost gde god da se pojavi – ona lansira sobni cool styling koji vraća muzici preko potrebnu zavodljivost što je iz nje davno iščezla.

Pustimo zato Bojanu da nas vodi u „Daljine“! (danubeogradu.rs)