Naslovna » Izlasci » Akcije » Leto u Muzeju Jugoslavije: Dan mladosti 2018
Leto u Muzeju Jugoslavije: Dan mladosti 2018
Leto u Muzeju Jugoslavije: Dan mladosti 2018

Leto u Muzeju Jugoslavije: Dan mladosti 2018

Uzbudljiv letnji program Muzeja Jugoslavije počeće 25. maja od 20.00 podsećanjem na nekadašnju manifestaciju Dan mladosti.

Program će otvoriti VIS Limunada spektakularnim nastupom s velikim brojem gostujućih izvođača, praćenim modnom revijom letnjih kolekcija mladih lokalnih dizajnera.

Dan mladosti: Limunada, balet, kupaći kostimi…Za dž

Na platou ispred Muzeja Jugoslavije, uz slobodan ulaz, VIS Limunada će predstaviti svoje pesme inspirisane različitim aspektima jugoslovenskog kulturnog nasleđa.

Svojim nastupom u okviru „Leta u Muzeju“ publici će dočarati atmosferu velikih festivala iz vremena šlagera i rokenrola, filmske i modne industrije u nastajanju i kosmopolitskog života opisanog legendarnim filmom Ljubomira Radičevića „Ljubav i moda“.

Muziku će pratiti gudački kvartet Intermezzo i duvačka sekcija beogradskog alternativnog sastava Bullet for the Badman, uz koreografsku podršku baletskog ansambla plesnog studija Pirouette i dece korisnika usluga Centra za integraciju mladih iz Beograda, kao i video projekcije koje potpisuje KUD Sestre.

Poseban deo programa čini modna revija u okviru koje će se publici prvi put predstaviti i kolekcija kupaćih kostima i rekreativne odeće, Limunada sport, autorki Tijane Milutinović, Lidije Andrić, Mine Davidović, Ivane Jovanović (Studio Greška), Dušanke Savić (Riverra Swim and Sports) i Elene Dušej (Rein).

Leto u Muzeju 2018

Muzej Jugoslavije, u partnerstvu sa opštinom Savski Venac, pokrenuo je projekat pod nazivom „Leto u Muzeju“ sa idejom da afirmiše Muzej kao mesto za druženje i zabavu.

Glavni cilj projekta je da oživi plato ispred Muzeja i dopuni letnju ponudu Beograda i samim tim da privuče konkretnu ciljnu grupu na muzejske programe. Na ovaj način animiraće se publika koja u najmanjoj meri posećuje Muzej, to jest mlada lokalna publika.

Program Leta u Muzeju 2018. godine:

Petak, 25. maj
• Dan mladosti 2018: VIS Limunada i modna revija

Petak, 15. jun / subota, 16. jun
• Književni festival Krokodil

Subota, 28. jul
• Koncert: Nežni Dalibor

Subota, 25. avgust
• Veče YU vinila sa osvrtom na fank scenu u Jugoslaviji:
David Blažević aka dr Smeđi šećer i di-džej trio Tetkine radosti

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.