Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi (17. maj 2018)
Novi filmovi (17. maj 2018): Deadpool 2
Novi filmovi (17. maj 2018): Deadpool 2

Novi filmovi (17. maj 2018)

Deadpool 2„, „Misija Katmandu„, „Društvo za književnost…„, „Okupirani bioskop“ – to su novi filmovi u domaćim bioskopima od 17. maja 2018. godine.

Film „Solo: Star Wars priča“ premijerno će biti prikazan u sredu, 23. maja u bioskopima Cineplexx.

Deadpool 2

https://youtu.be/MI7hPmPWPHM

Pošto je preživeo skoro pa smrtonosni goveđi napad, unakaženi radnik kafića trudi se da ostvari svoj san i postane najzgodniji šanker u Mejberiju, a istovremeno mora da nauči da živi s gubitkom čula za ukus.

Ne bi li nekako sebi zabiberio život, a u potrazi za kondenzatorom fluksa, on mora da se bori protiv nindži, jakuza i čopora seksualno agresivnih pasa, putujući po svetu i otkrivajući važnost porodice, prijatelja i ukusa.

Ono što će naći jeste dašak avanture i nešto za čime je žudeo, a to je šolja za kafu s titulom „Najbolji ljubavnik na svetu“ na njoj.

Originalni naziv: Deadpool 2. Dužina trajanja filma: 117 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2018. Žanr: akcija, SF, komedija. Uloge: Ryan Reynolds, Morena Baccarin, Josh Brolin, Brianna Hildebrand. Reditelj: David Leitch.

Misija Katmandu: Avanture Neli i Sajmona

Novi filmovi: Misija Katmandu

Animirani film „Misija Katmandu: Avanture Neli i Sajmona“, reditelja Pjera Grekoa, stiže u domaće bioskope 17. maja, a reč je o uzbudljivoj priči koja će zabaviti sve mališane, ali i one starije, i sprovesti ih kroz neverovatne predele Nepala.

Priča je smeštena u 1956. godinu, a u centru zbivanja se nalaze Neli Maloje, privatna detektivka, i naučnik – istraživač Sajmon Pikard, koje spaja sudbina i odvodi ih u daleke zemlje Nepala u potrazi za Jetijem. Kada Sajmon krene u potragu za karikom koja mu nedostaje, on i Neli će se naći u uzbudljivoj avanturi sa Tensingom, mladim šerpasom i pričljivom Mina pticom Jasmin. Zajedno, oni će se susresti sa brojnim opasnostima tokom svoje misije na Himalajima.

Originalni naziv: Mission Kathmandu: The Adventures of Nelly & Simon. Dužina trajanja filma: 80 minuta. Država i godina proizvodnje: Kanada / 2017. Žanr: animirani, avantura, porodični. Glasovi: Đorđe Stojković, Jelena Kosara. Reditelji: Pierre Greco, Nancy Florence Savard.

Društvo za književnost i pitu od krompira sa Gernsija

Novi filmovi: Društvo za književnost...

Na britanskom otoku Gernsiju, za vreme Drugog svetskog rata, osnovano je društvo zanimljivog i simpatičnog naziva – Društvo za književnost i pitu od krompira sa Gernsija.

S osnivanjem i aktivnostima tog neobičnog društva, sasvim neočekivano, upoznaje se uspešna londonska spisateljica Žulijet Ešton, koja je upravo u potrazi za novom temom svoje knjige.

Većina tih ljudi uzela je knjigu prvi put u ruke upravo u vreme rata, ali ono što su pronašli u knjigama puno je više od reči – pronašli su životnu snagu, inspiraciju, utehu, spoznaju da sve može da se sagleda i kaže na drugačiji način.

Originalni naziv: The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society. Dužina trajanja filma: 124 minuta. Države i godina proizvodnje: SAD, VB / 2018. Žanr: drama, romantični/ljubavni, istorijski. Uloge: Lily James, Jessica Brown Findlay, Matthew Goode. Reditelj: Mike Newell.

Okupirani bioskop

Novi filmovi: Okupirani bioskop

Ovo je dokumentarac koji je rediteljka Senka Domanović snimala uporedo sa građanskim i studentskim protestom koji je bio revolt zbog krajnje diskutabilne privatizacije Beograd filma.

Iz prve ruke film govori o ljudima koji su zauzeli bioskop Zvezda pokušavajući da ga održe u životu i kroz svoju borbu za to parče slobode artikulišu jedan širi građanski protest protiv kapitalizma u njegovom najsurovijem obliku.

Šta je to što je vuklo te mlade ljude ka protivljenju divljačkoj manifestaciji kapitalističke moći? Kako se to što je omogućilo eksploziju energije mladosti i revolta protiv raspada društvene zajednice kojoj pripadamo ograničilo na jedno određeno vreme i jedno određeno mesto?

Ovaj autorski projekat je socio-antropološka analiza društva u kojem živimo. U filmu se pojavljuju mladi filmski stvaraoci Mina Đukić, Hana Selimović, Luka Bursać, Ivan Velisacljević, Kosta Ristić.

Film dolazi u Dvoranu Kulturnog centra odmah posle svetske premijere u okviru BELDOCS festivala.

Originalni naziv: Okupirani bioskop. Dužina trajanja filma: 87 minuta. Države i godina proizvodnje: Srbija, Hrvatska / 2018. Žanr: dokumentarni. Scenario i režija: Senka Domanović.

Solo: Star Wars priča

Novi filmovi: Solo: Star Wars priča

Film „Solo: Star Wars priča“ ukrcaće nas na Hiljadugodišnjeg sokola i povesti na put kroz kosmos, zajedno sa najomiljenijim otpadnikom svih galaksija.

Kroz seriju smelih i opasnih situacija koje se dešavaju u mračnom kriminalnom podzemlju, Han Solo će upoznati svog budućeg kopilota i prijatelja Čubaku. Tako će se ucrtati put na kome će Han Solo postati jedan od najvoljenijih likova Star Wars sage.

Originalni naziv: Solo: A Star Wars Story. Dužina trajanja filma: 135 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2018. Žanr: SF, avantura. Uloge: Alden Ehrenreich, Emilia Clarke, Paul Bettany, Thandie Newton. Reditelji: Ron Howard, Christopher Miller, Phil Lord.

(danubeogradu.rs)