Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Vatra u Domu omladine Beograda
Vatra (foto: Mare Milin)
Vatra (foto: Mare Milin)

Vatra u Domu omladine Beograda

U petak, 25. maja od 21.00, u sali Amerikana Doma omladine Beograda nastupiće najpopularnija rok atrakcija u Hrvatskoj – Vatra.

Ulaznice po ceni od 800 RSD mogu se nabaviti na blagajni Doma omladine Beograda i svim prodajnim mestima Eventima.

Grupa Vatra održaće prvi samostalni koncert u Beogradu. Momci iz ovog sastava koji ne silazi sa top lista regiona, izjavljuju da jedva čekaju koncert i obećavaju da neće izneveriti publiku u Beogradu.

Ono što je kuriozitet za bend Vatra jeste da su vlasnici najemitovanijeg singla u istoriji radija u Hrvatskoj. Radi se o pesmi „Tango“ koja je 26 nedelja provela na prvom mestu zvanične top liste koju formiraju radio stanice.

Vatra – nagrada za nagradom

Svoj prvi CD objavili su 1999. godine pod nazivom „Između nas“. Ovaj album bio je nominovan za novinarsku rok nagradu „Crni mačak“ 2000. godine u kategoriji za „Nadu godine“. Godine 2002. su potpisali ugovor sa diskografskom kućom Dallas Records, i iste godine objavili album „Anđeo s greškom“. Peti studijski album „Sputnik“ objavljuju 2008. godine.

Krajem 2009. Vatra je proglašena za rok bend godine od strane Fender korporacije.

Šesti studijski album „Ima li budnih“ objavljen je 2011. Najavljen je singlovima “Tremolo“ u saradnji sa Damirom Urbanom, “Ima li budnih“ feat. Ljubica Gurdulić, posle čega slede singlovi: “Plima adrenalina“, „Vojska od terakote“, „Oproštaj“ i „Limunova kora“‘.

Godine 2014. Vatra za EP „VT“ osvaja nagadu Porin u kategoriji „Najbolji alternativni album“.

Iste godine Vatra koncertnom turnejom proslavlja 15. godišnjicu benda, a turneja kulminira rasprodatim zagrebačkim koncertom u klubu Tvornica kulture. Zatim ulaze u studio kako bi snimili sedmi studijski album, a najavljuju ga sa dva singla „Tango“ i „Saturn“.

„Tango“ ubrzo zauzima prva mesta nacionalnih i regionalnih Top lista.

Godine 2017. proslavljaju 18 godina rada koncertima u zagrebačkoj Tvornici kulture i po prvi put u karijeri u dva dana održavaju dva različita koncerta s različitim repertoarom.

Ove godine objavili su duet sa Masimom Savićem „Nama se nikud ne žuri“, koji osvaja prva mesta svih top lista. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.