Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Vesić: Beograd se kandiduje za F4 Evrolige 2020
Beograd se kandiduje za F4 Evrolige 2020
Beograd se kandiduje za F4 Evrolige 2020

Vesić: Beograd se kandiduje za F4 Evrolige 2020

Posle uspešne organizacije takmičenja Final Four Evrolige od 18. do 20. maja u Štark areni, Beograd se kandiduje i za F4 2020. godine.

To je najavio gradski menadžer Goran Vesić koji je najavio da će predložiti organizatorima takmičenja da glavni grad Srbije dobije organizaciju završnih turnira na tri godine.

Predstavnici Evrolige, tj. ULEB-a saopštili su da je turnir „nikad bolje organizovan“ i bez ijednog incidenta.

Beograd i Štark arena bili su domaćini ekipama Fenerbahče, Žalgiris, CSKA i Real Madrid koji je osvojio titulu (RM – Fenerbahče 85:80).

Istovremeno, u Dvorani „Aleksandar Nikolić“ i Štark areni organizovano je finale juniorske Evrolige koju su osvojili mladi košarkaši Lijetuvos Ritasa, posle pobede nad ekipom Stela Azure (76:71).

Domaćin F4 Evrolige 2019. biće španski grad Vitorija (Baskija).

Beograd profitirao

Final Four Evrolige u Beogradu 2018.
Final Four Evrolige u Beogradu 2018.

Gradski menadžer je rekao da se u gradsku kasu slilo između 18 i 20 miliona evra. Taj prihod ne ide samo u budžet grada Beograda kroz takse već i hotelima, restoranima, tržnim centrima…

– Ovo je bio pravi potez ne samo zbog prihoda već i zbog imidža grada, jer je direktan prenos utakmica gledan u više od 200 zemalja, a spot o Beogradu emitovan je u svakom prenosu. Ovaj događaj važan je i za razvoj sportske infrastrukture; obnovili smo Arenu, a svaki sportski događaj sa sobom nosi i obnavljanje opreme što sve kasnije ostaje gradu. Nastavićemo sa politikom da svake godine imamo jedan veliki sportski događaj, a podsetiću da smo u Areni već imali velika takmičenja u futsalu, vaterpolu, dvoransko prvenstvo u atletici. Sledeće godine nas očekuje Evropsko prvenstvo u ženskoj košarci i takva politika je dobra za grad – izjavio je Vesić za TV Prva. (Beoinfo)