Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Ana Popović nastupa u Bašti SKC-a
Ana Popović (foto: Mark Gudmen)
Ana Popović (foto: Mark Gudmen)

Ana Popović nastupa u Bašti SKC-a

U petak, 6. jula od 21.00, u Bašti Studentskog kulturnog centra nastupiće Ana Popović, naša proslavljena bluz gitaristkinja i pevačica.

Rođena u Beogradu, bazirana u Los Anđelesu – Ana Popović je ponovo je na putu!

Globalna turneja dovodi je 6. jula u centar srpske prestonice, gde će u senovitom ambijentu promovisati svoj do sad najambiciozniji projekat – trostruki album „Trilogy“.

Koncert organizuje Dom omladine Beograda, u saradnji sa BELEF-om. Ograničena količina ulaznica po specijalnoj pretprodajnoj ceni od 1000 RSD dostupna je na Blagajni Doma omladine Beograda i preko Eventim mreže. Redovna pretprodajna cena iznosiće 1200 RSD.

Ana Popović – Trilogy

„Trilogy“ su tri albuma u jednom! Bluz, rok, fank i džez melodije odsvirane su u jednom dahu, uz vrhunske Anine saradnike, kao što su dobitnici nagrade Grammy, Voren Riker (Laurin Hill, Carlos Santana) i Tom Hembridž (Buddie Guy), te Delfajo Marsalis, jedan od vrhunskih trombonista, kompozitora i producenata u džezu danas.

U pojedinim pesmama se kao gosti pojavljuju i savremene zvezde bluz muzike, kao što su Džo Bonamasa i Robert Randolf.

Povodom ovog albuma, Ana kaže:

– U doba kada je većina skeptična o trenutnom stanju i budućnosti muzičke industrije, želela sam da kroz „Trilogy“ ispričam jednu drugačiju priču – muzički biznis se možda drastično menja pod pritiskom interneta, ali to ne može da zaustavi pravog umetnika. Kreativnost na sceni je i danas veoma živa, a muzika uvek slavi život.

Ana Popović – uzbudljiva karijera

Ana Popović je odrasla u porodici u kojoj je muzika bila veoma važna. Njen otac, inače strastveni kolekcionar bluz ploča, imao je običaj da poziva prijatelje na noćne džem sešn svirke u njihovoj kući.

U toj atmosferi, ona je ekspresno brzo naučila impresivnu kolekciju pesama, zgrabila gitaru i počela da svira već sa petnaestak godina. Od tada, Ana se razvila u fenomenalnu gitaristkinju i pevačicu, sa stalno rastućim brojem fanova širom sveta.

Već godinama Ana Popović i njen brilijantni bend neumorno obilaze gradove, sviraju na glavnim bluz, džez i rok festivalima, a tokom karijere delili su najveće svetske pozornice sa legendama poput B. B. Kinga, Badi Gaja, Džoa Bonamase, Garija Klarka i mnogim drugima.

Bila je nominovana za šest Blues Music Awards, pojavila se na naslovnoj strani prestižnih magazina Vintage Guitar i Guitar Player. Njeni albumi kao što su „Heat“ i „Unconditional“ lansirali su je na američkom tržištu toliko uspešno da su skoro svi njeni albumi od 2013. bili plasirani u Top 5 Billboard Blues Charts i redovno puštani na američkim radio stanicama.

Njenu blistavu karijeru koja je doživela novi procvat kad se u potpunosti preselila na severnoamerički kontinent, sa oduševljenjem podržavaju tamošnji izdavači i mediji.

Za bluz umetnika koji dolazi iz Evrope, Ana Popović je uspela da za relativno kratko vreme postigne praktično sve što se moglo postići.

U Beograd nam dolazi kao jedna od zvezda savremenog svetskog bluza. (danubeogradu.rs)