Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Kolarac: Vidovdanski koncert „Srbija se rodi“
Vidovdanski koncert "Srbija se rodi": Pevačka grupa "Vez"
Vidovdanski koncert "Srbija se rodi": Pevačka grupa "Vez"

Kolarac: Vidovdanski koncert „Srbija se rodi“

U četvrtak, 28. juna od 20.00 u Zadužbini Ilije M. Kolarca, biće održan svečani Vidovdanski koncert „Srbija se rodi“.

Direktor Pravoslavnog sportskog društva „Sveta Srbija“ Miljan Đeranić je rekao da je Vidovdan veliki praznik, te da je želja ovog društva da se ovim koncertom pokaže da su oni čuvari tradicije i istorije.

– U našem narodu Vidovdan se slavi liturgijski, posle čega se seče slavski kolač i prinosi žito za pomen knezu Lazaru i kosovskim junacima. Ovaj koncert je prilika da na sabornom mestu, na Kolarcu, obeležimo ovaj dan. Upravo na taj dan šaljemo poruku da smo vredni naših predaka, kako bismo svetlog lica mogli da izađemo pred naše potomstvo – istakao je Ćeranić.

Marina Bogdanović iz Pevačke grupe „Vez“ je rekla da je velika čast biti deo Vidovdanskog koncerta „Srbija se rodi“, te da će na koncertu ova grupa predstaviti tradicionalnu muziku Kosova i Metohije, kao i autorske pesme

Na koncertu će učestvovati i Hor „Simonida“ iz Gračanice, deca sa Kosova i Metohije, Grupa „Srpče“, Folklorni ansambl „Sveti Đorđe“, KUD „Gradimir“, guslar Bartić Jokanović i Pravoslavno sportsko društvo „Sveta Srbija“ sa svojim besedničkim, pevačkim, trubačkim sekcijama.

Događaj organizuju Pravoslavno sportsko društvo „Sveta Srbija“ i Društvo srpskih domaćina, a pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda. (Beoinfo)