Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Qzama Quartet na Kalemegdanu
Qzama Quartet
Qzama Quartet

Qzama Quartet na Kalemegdanu

q

Kako se bliži leto, tako naša muzička scena dobija novi implus zbog brojnih muzičara koji ostavljaju svoje tragove na svetskim binama ali se u ovom periodu vraćaju u Srbiju i predstavljaju svoju muziku u glavnom gradu.

Beogradski džez bend Qzama Quartet je već neko vreme dobro poznat domaćoj džez publici. Bend čine muzičari koji pored brojnih zasebnih projekata ipak nalaze vremena da rade na zajedničkom autorskom džez projektu.

Filip Bulatović (klavijature) je virtuozni pijanista i kompozitor školovan u Nemačkoj. Po povratku iz Njujorka, gde trenutno živi i stvara, održao je koncert svog tria na velikoj bini Kolarčeve zadužbine.

Luka Ignjatović (saksofon), školovan u Amsterdamu, takođe predvodi još jedan originalan džez projekat: Schime Trio. Ovaj sastav izdao je drugi album ove godine, a svoju izuzetnost imaće prilike da predstavi na dva evropska džez festivala: Moers (Nemačka) i Jazz in Marciac (Francuska).

U poduhvatu osvajanja evropskih bina pridružuje mu se i Peđa Milutinović (bubnjevi), član Qzame, Schime Tria i Vasil Hadžimanov banda. Jasno je da originalnost naše džez scene ne može proći bez palica ovog vrsnog bubnjara, koji nalazi vremena i da doprinese alternativnoj rok sceni sarađujući sa novim beogradskim bendom Turisti.

Pera Krstajić (bas) je ove godine diplomirao na Berklee College of Music a njegov talenat prepoznat je na velikom međunarodnom muzičkom takmičenju „Six String Theory Music Competition“ gde je pobedio u kategoriji bas gitarista.

Mnogo je razloga da 21. juna budete na koncertu Qzama Quartet-a i svedočite misiji ovih profesionalnih muzičara koja je usmerena na podizanje nivoa izvođaštva i svesti o umetničkoj džez muzici u Srbiji.

Vrata kluba na teniskim terenima Partizana otvaraju se 21.00, a koncert počinje u 22.00. Cena ulaznice je 400 RSD. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.