Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Tanguango Quintet obeležava pet godina rada
Tanguango Quintet
Tanguango Quintet

Tanguango Quintet obeležava pet godina rada

U utorak, 26. juna od 20.00, u Dečjem kulturnom centru (Takovska 8) nastupiće Tanguango Quintet i tako obeležiti pet godina rada.

Uz raznolikost izbora pesama, kao i prisustvo specijalnih gostiju publika će doživeti tango kroz muziku i ples.

Tanguango Quintet predstaviće tradicionalni tango i muziku Astora Pjacole uz specifičan zvuk gitare i perkusija u izvedbi Janisa Kalabakasa.

Svojim nastupom plesni par Instituta Tango Natural – Jelena Minić i Miloš Miloradović, dočaraće atmosferu ovog jedinstvenog argentinskog plesa.

Najavljeni su i drugi gosti, ali to će biti iznenađenje za publiku.Za dž

Ulaz na koncert je besplatan.

Tanguango Quintet: Milonge, festivali, koncerti…

Tanguango Quintet osnovale su 2013. godine mlade akademske umetnice uz saradnju i podršku Instituta „Tango Natural“ iz Beograda, a čine ga: Sonja Lukić (klavir), Ljubica Damčević (violina, vokal), Jelena Adamović (violina), Dušica Luković (harmonika), Nevena Stanić (kontrabas).

Tango muzikom počele su da se bave još u srednjoškolskim danima svirajući u orkestru “Tango Juventud“, pod dirigentskom palicom bandoneoniste i profesora Aleksandra Nikolića.

Već 2007. godine sa pomenutim orkestrom osvajaju I nagradu na takmičenju u italijanskom gradu Kastelfidardu, u kategoriji za muziku Astora Pjacole. Nakon toga karijere im se razvijaju odvojeno.

Međutim, nekoliko godina kasnije, dobitnice brojnih pojedinačnih muzičkih nagrada formiraju Tanguango Quintet koji pored muzike Astora Pjacole izvodi i tradicionalne tango numere kompozitora Karlosa Gardela, Anibala Troila, Osvalda Puljesea, Fransiska Kanara…

Tanguango Quintet svira kako za koncertnu, tako i za plesnu publiku na milongama. Neke od zapaženih nastupa imale su na domaćim i regionalnim festivalima i koncertnim dvoranama.

U okviru uspešne saradnje sa glumcima, deo su predstave „Brod plovi za Beograd“ Gorice Popović i Ateljea 212. (danubeogradu.rs)