Naslovna » Izlasci » Besplatna vikend zabava u Beogradu
Leto na Kosančiću (foto: Jelena Stanković)
Leto na Kosančiću (foto: Jelena Stanković)

Besplatna vikend zabava u Beogradu

I ovog vikenda biće dobra i besplatna vikend zabava na Cvetnom trgu, Kosančićevom vencu i u Skadarliji pod uslovom da bude lepo vreme.

Turistička organizacija Beograda nastavlja sa muzičkim programom na Cvetnom trgu. U petak od 19.30 posetioci će uživati u repertoaru Orkestra za hitne popravke raspoloženja koji će izvesti brojne popularne numere „od bibapa do roka“.

Zainteresovani će moći da uživaju i u zabavnom programu naših poznatih glumaca koji će ih kroz pesmu, igru, anegdote, priče i skečeve, na autentičan i humoristički način vratiti u vreme boemske Skadarlije.

Program počinje u petak u 19.00, na Platou ispred Skadarlijske česme, i odvijaće se duž čitave Skadarske ulice.

Učestvuju Milan Milosavljević u ulozi Branislava Nušića, Milan Tubić u ulozi Đure Jakšića, Dušica Novaković u ulozi Žanke Stokić i Ljiljana Jakšić u ulozi Skadarlijske dame. Glumac Bojan Hlišč će u ulozi skadarlijskog dobošara čitati Kodeks o ponašanju u Skadarliji, dok će orkestar zajedno sa glumicom Jelenom Mit izvesti nekoliko muzičkih numera koje su bile najslušanije u vreme između dva „velika rata“ u Beogradu.

U okviru aktuelnog kulturno zabavnog programa „Leto na Kosančiću“ Turistička organizacija Beograda nastavlja da organizuje besplatne turističke ture obilaska Kosančićevog venca, jednog od najstarijih delova Beograda.

Ove subote, od 18.00, posetioci će imati prilike da u pratnji profesionalnog turističkog vodiča obiđu brojne znamenitosti, spomenike kulture i druga mesta od značaja za našu istoriju i kulturu koja se nalaze na prostoru ove istorijske ambijentalne celine: Konak knjeginje Ljubice, Sabornu crkvu, Patrijaršiju, najstariju kafanu u Beogradu, kuću Mike Alasa, kuću Olje Ivanjicki, mesto nekadašnje biblioteke i mnoge druge.

Biće priče i o mestu gde je sniman čuveni film „Maratonci trče počasni krug“ koji je obeležio domaću kinematografiju. Polazak je na uglu ulica Kralja Petra i Kosančićev venac. Prijave na fdjakovic@tob.rs.

Od 19.00 sledi muzički program u izvođenju Orkestra za hitne popravke raspoloženja, kada posetioci mogu uživati u odabranim numerama internacionalne popularne muzike. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.