Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Eyot u Domu omladine Beograda
Eyot (foto: Zoran Radosavljević)
Eyot (foto: Zoran Radosavljević)

Eyot u Domu omladine Beograda

U četvrtak, 20. septembra od 20.00, u Velikoj sali Doma omladine Beograda nastupiće niški Eyot, povodom deset godina rada benda.

Ograničena količina ulaznica po specijalnoj pretprodajnoj ceni od 700 RSD dostupna je na blagajni Doma omladine i preko Eventim mreže. Redovna pretprodajna cena iznosiće 800 RSD.

Izvan svih žanrovskih ograničenja na našoj muzičkoj sceni stoji jedan bend: Eyot. Ovaj bend postigao je ono najteže u muzici: ima svoj zvuk, prepoznatljiv svuda u svetu. Negde između roka i džeza, klasične i ambijentalne muzike, impresionizma i eksperimenta, oni povezuju različite stilove u jake i kompaktne kompozicije, naglašene emotivnosti.

Eyot – izuzetna karijera

Njihova karijera već spade u izuzetne. Objavili su četiri albuma, sve za inostrane izdavačke kuće, i nastupili u više od 20 zemalja širom sveta, što je neverovatno postignuće za bilo koji domaći sastav, a posebno onaj koji svira džez.

I publika i muzička kritika sjajno ih prihvataju gde god da dođu. Stekli su reputaciju jednog od najzanimljivijih evropskih instrumentalnih bendova u poslednjoj deceniji.

Njihovi koncerti izuzetni su doživljaji: uvek ispunjeni posebnom energijom koja slušaoca vodi daleko po horizontima naglašene osećajnosti.

Eyot je pobednik takmičenja Umbria Jazz Balkanic Windows 2009. godine, kao i MIDEM OFF Showcasea (Kan, Francuska), 2012. godine. Učestvovali su na brojnim značajnim manifestacijama širom sveta. Na Beogradskom džez festivalu nastupali su dva puta, godine 2013. kao sasvim mladi talenti, a 2017. im je pripala čast da ga svečano otvore.

Ove jeseni objaviće DVD „Koncert za prirodu“ koji je snimljen uživo na vrhu Suve planine, na visini od 1500 metara. Veliki solistički koncert u Domu omladine Beograda zato je razlog za slavlje, uz Eyot na apsolutnom vrhuncu kreativne snage.

Eyot su: Dejan Ilijić – klavir, Slađan Milenović – gitara, Marko Stojiljković – bas i Miloš Vojvodić – bubnjevi. (danubeogradu.rs)