Naslovna » BG svaštara » TV i online program » Izgubljeni: Lost, bezvremeni televizijski fenomen, stiže na Pickbox
Pickbox: Izgubljeni
Pickbox: Izgubljeni

Izgubljeni: Lost, bezvremeni televizijski fenomen, stiže na Pickbox

Jedna od najgledanijih i najskupljih serija u istoriji televizije, „Izgubljeni“ (Lost), dostupna je na Pickbox-u sa svim svojim sezonama.

Saznajte zašto je serija postala apsolutni televizijski fenomen…

O seriji je napisano na desetine knjiga, redovno je uvrštavana u top liste najuspešnijih serija svih vremena i osvajala je gomile Emija i Zlatnih Globusa. Ali, nije sve baš slučajno.

Originalan scenario, neverovatan zaplet, više nego uverljivi likovi – sve je to doprinelo vrtoglavom uspehu „Izgubljenih“.

To je priča o sedamdeset preživelih od ukupno 324 putnika posle pada aviona na letu 815 koji su sleteli na tri lokacije na tajanstvenom ostrvu u južnom Pacifiku (snimano na jednom od ostrva Havaja).

Iako je početna ideja bila snimiti seriju koja bi kombinovala elemente filma „Brodolom života“ i rijaliti šou „Opstanak“, glavni adut serije su neobični događaji koji pacifičko ostrvo pretvaraju u veliku misteriju.

I baš te misterije su razlog zašto serija ima na stotine hiljada odanih obožavalaca koji i dan danas raspravljaju o tome šta se događalo na tom ostrvu.

Misterije koje su dovodile fanove do ludila

U fokusu radnje na naoko rajskom ostrvu je misteriozno Čudovište, preživele muče takozvani Drugi, a utočište na kom su se zatekli obiluje fantastičnim i neobjašnjivim pojavama.

U prvom planu nalaze se hirurg Džek Šepard, prevarant Sojer, zidar i umetnik Majkl Doson sa sinom Voltom, begunka od zakona Kejt Ostin, dobitnik na lotou Harli, misteriozni Džon Lok, irački vojnik Sajid i trudnica iz Australije Kler.

Napetih šest sezona dovodilo je fanove do potpunog ludila, što zbog velike količine pitanja bez odgovora, što zbog samih misterija i tema kojima se serija bavila (tajna društva, vaskrsnuća, putovanje kroz vreme, polarni medvedi).

Uprkos podeljenim mišljenjima oko cele serije, ali i samog finala (Jesu li bili mrtvi? Šta se dogodilo posle eksplozije nuklearne bombe? Ko je upucao Sojera?), svi fanovi slažu se oko jedne stvari – „Izgubljene“ bi mogli da gledaju unedogled!

Izgubljeni – zanimljive činjenice

• Dvodelna pilot epizoda „Izgubljenih“ važi za najskuplji pilot u istoriji ABC-a. Jedna epizoda koštala je između 10 i 14 miliona dolara dok je uobičajena cena za pilot oko četiri miliona dolara.

• Glumica Evandželin Lili umalo da propusti priliku da glumi Kejt – zato što ima kanadsko državljanstvo. Problem s njenom vizom značio je da ne može da počne da snima sa ostatkom ekipe, pa je gotovo svaka scena bez njenog lika već snimljena do trenutka kada je dobila dozvolu za rad.

• Ijan Samerholder bio je prvi na audiciji za seriju, ali isto tako je bio i prvi čijeg su lika ubili u seriji.

• Avion koji se srušio bio je deo flote izmišljene aviokompanije Oceanic Airlines. Autori serije otvorili su lažnu stranicu kompanije Oceanic na internetu predstavljajući je kao pravu, i čak su primali rezervacije za letove.

• Početak „Izgubljenih“ poklopio se sa procvatom društvenih mreža poput Facebook-a i Twitter-a, pa je promocija u celosti prebačena onlajn.

• U jednom trenutku radnja je postala toliko komplikovana, obožavaoci su počeli da sumnjaju da neke misterije nikad neće biti rešene i gledanost se prepolovila. Objavom ABC-a da se zna plan serije od početka do kraja i obećanjem da će misterije biti rešene, vratili su gledaoce.

Kompletnu seriju „Izgubljeni“ gledajte odmah na Pickbox.tv. Prvih 30 dana korišćenja usluge je besplatno.

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.