Naslovna » BG svaštara » Budući Beograd » Novi tržni centar u Beogradu na uglu Vojislava Ilića i Mis Irbijeve
Novi tržni centar u Beogradu na uglu Vojislava Ilića i Mis Irbijeve
Novi tržni centar u Beogradu na uglu Vojislava Ilića i Mis Irbijeve

Novi tržni centar u Beogradu na uglu Vojislava Ilića i Mis Irbijeve

Kompanija „MPC Properties“ gradi još jedan veliki tržni centar u Beogradu, na uglu ulica Vojislava Ilića i Mis Irbijeve na Zvezdari.

Portal Beobuild je objavio da, poređenja radi, sa 130.000 kvadratnih metara bruto površine i 43.000 kv. metara prostora za iznajmljivanje, ovaj objekat je samo malo manji od tržnog centra Ušće na Novom Beogradu, koji je inače vlasništvo istog investitora i još uvek najveći maloprodajni centar u zemlji.

Novom centru gravitiraće velika stambena naselja poput Konjarnika, Dušanovca, Šumica i delova oko Cvetkove pijace, a u ponudi će se nalaziti više od 150 poznatih međunarodnih i regionalnih brendova, hipermarket, moderan multipleks bioskop, kao i veći izbor kafea i restorana.

Projekat je dobio građevinsku dozvolu pre tridesetak dana, sada su počeli pripremni radovi, a otvaranje je planirano za početak 2020. godine.Radovi u toku

Tržni centar na prostoru nekadašnje fabrike IPM

Tržni centar se gradi na prostoru nekadašnje fabrike „Industrija precizne mehanike“, tako da se u ovoj fazi pripremnih radova prvo uklanjaju postojeći objekti na parceli.

U fabričkom krugu nalazi se nekoliko zgrada, proizvodni kapaciteti dograđivani tokom više decenija razvoja ovog preduzeća.

Posebno je zanimljivo krilo u duhu brutalizma dograđeno početkom osamdesetih godina duž Mis Irbijeve ulice.

Tržni centar počeće da se gradi odmah po oslobađanju parcele.

Počela gradnja!

U četvrtak, 18. oktobra položen je kamen temeljac i tako je počela gradnja novog tržnog centra u Beogradu. Gradnja će koštati više od 110 miliona evra. Direktor „MPC Properties“ Ingo Nisen kazao je da je otvaranje novog šoping centra planirano na proleće 2020. godine, a da će zahvaljujući ovoj investiciji, oko 150 najpoznatijih međunarodnih i regionalnih brendova ponuditi Beograđanima svoje proizvode i usluge. Po najavama, pored lokacije, šoping centar biće prepoznatljiv i po inovativnom konceptu koji prati poslednje svetske trendove u ritejlu sa više otvorenih površina, puno prirodnog svetla i zelenila. Moderan dizajn objekta je idejno rešenje poznatog internacionalnog arhitektonskog biroa „Chapman Taylor“ iz Diseldorfa.

Novi tržni centar u izgradnji (foto: Beoinfo  Predrag Mitić)
Novi tržni centar u izgradnji (foto: Beoinfo/Predrag Mitić)

Objekat je planiran na tri sprata (2Po+Pr+2+Ps) sa prostranom podzemnom garažom kapaciteta oko 1200 parking mesta.

Glavni pešački ulaz arhitektonski je akcentovan ka raskrsnici ulica Vojislava Ilića i Mis Irbijeve, dajući objektu jasnu ugaonu orijentaciju. Poreg glavnog postojaće i dva manja pešačka ulaza, kao i dva kolska pristupa garaži – jedan sa bočne strane prilazom iz Vojislava Ilića i drugi direktno iz Mis Irbijeve ulice.

Kompanija „MPC Properties“ nalazi se u velikom investicionom ciklusu sa trenutno tri velika projekta u realizaciji.

Pored ovog tržnog centra, „MPC Properties“ trenutno gradi i dva objekta iz kancelarijskog segmenta – poslovnu kulu Ušće 2, kao i drugu fazu poslovnog kompleksa Navigator na Novom Beogradu. Vrednost ovog investicionog ciklusa prešla je 200 miliona evra, čime ova kompanija samo potrvđuje poziciju jednog od najvećih igrača na domaćem tržištu nekretnina.

loading...