Naslovna » Izlasci » Festivali » 3. Duhovne svečanosti – Put duhovnosti
Duhovne svečanosti - Put duhovnosti
Duhovne svečanosti - Put duhovnosti

3. Duhovne svečanosti – Put duhovnosti

Do 21. septembra u porti Hrama Svetog vladike Nikolaja Velimirovića u Resniku održavaju se treće Duhovne svečanosti „Put duhovnosti“.

Manifestaciju su organizovali Centar za kulturu i obrazovanje Rakovica, Hram Sv. Vladike Nikolaja i Manastir Rakovica, a pod pokroviteljstvom Gradske opštine Rakovica.

Na otvaranju duhovnih svečanosti, 18. septembra, nastupili su „Srpski pravoslavni pojci“, dramski umetnik Feđa Stojanović, Milenko Ivanović i Škola frule „Sveti vladika Nikolaj“ iz Kragujevca, Pevačko društvo „Prelo“ i grupa „Beogradska čalgija“.

Manifestacija „Put duhovnosti“ ima veliki broj programskih sadržaja i okuplja veliki broj učesnika, predstavnika sveštenstva, veroučitelje i učitelje veronauke u Rakovici, ansamble kulurno-umetničkih društava Rakovice, akademske slikare i brojne umetnike i kulturne stvaraoce.

Danas su Duhovne svečanosti nastavljene likovnom radionicom „Savremeni ikonopis u stripu i radionicama na temu lika i dela Vladike Nikolaja Velimirovića“ namenjene učenicima osnovnih škola.

U galeriji Centra za kulturu i obrazovanje Rakovica biće održan program pod nazivom „Hram u podavalju“, a u Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica, održaće se horske svečanosti pod nazivom „Sazvučja“.

Duhovnu muziku izvodiće crkveni hor „Oplenac“, hor gimnazije „Vuk Karadžić“ iz Loznice, hor duhovne muzike „Iskon“ iz Kovina, crkveni hor „Vidik“ sa Vidikovca, hor Srednje muzičke škole „Davorin Jenko“ i „Srpsko pevačko društvo“ iz Rume.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.