Naslovna » Izlasci » Akcije » 9. Međunarodni „Fića skup“ na Zvezdari
"Fića skup" na Zvezdari
"Fića skup" na Zvezdari

9. Međunarodni „Fića skup“ na Zvezdari

Vlasnici najstarijih „fića“ i ljubitelji ovog automobila, koji se smatra oldtajmerom i simbolom bivše SFRJ, družiće se u subotu, 22. septembra.

Od 10.00 do 15.00 na platou ispred GO Zvezdara (Bulevar kralja Aleksandra 77) izložbu automobila pod nazivom „Fića skup“ organizuje Beogradsko udruženja fićista uz podršku GO Zvezdara.

Proizvodnja „fiće“ obeležila je početak domaće automobilske industrije, od davne 1955. do 1985. u fabrici automobila u Kragujevcu i za većinu Jugoslovena to je bio prvi automobil.

Tokom trideset godina napravljeno je 923.487 vozila, a ispred GO Zvezdara sutra će biti izloženo šezdesetak malih lepotana, od potpuno originalnih, prepravljenih, friziranih do trkačkih, ne samo iz Srbije, već i iz regiona.

Beogradsko udruženje fićista pomaže domaćem turizmu i sportu, a pomaže i vlasnicima da dođu do delova za svog ljubimca, povezuje ih međusobno, a pomaže i onima koji žele da kupe ovaj atraktivni auto, koji je bio nacionalno obeležje u jednom periodu istorije Jugoslavije. (danubeogradu.rs)