Naslovna » BG svaštara » Ekonomija » Cene proizvoda i usluga u avgustu 2018. više za 0,3 odsto
Cene proizvoda i usluga
Cene proizvoda i usluga

Cene proizvoda i usluga u avgustu 2018. više za 0,3 odsto

Republički zavod za statistiku saopštio je da su cene proizvoda i usluga u avgustu ove godine, u odnosu na jul, u proseku više za 0,3 odsto.

Potrošačke cene u avgustu 2018. godine, u poređenju sa istim mesecom prethodne godine, povećane su 2,6 odsto, dok su, u odnosu na decembar 2017. godine, veće za 2,2 odsto.

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda i usluga klasifikovanih prema nameni potrošnje, u avgustu 2018. godine, u odnosu na prethodni mesec, rast cena je zabeležen u grupama rekreacija i kultura (3,3 odsto), stan, voda, električna energija, gas i druga goriva (0,6 odsto), transport (0,4 odsto), komunikacije (0,3 odsto), hrana i bezalkoholna pića (0,2 odsto) i u grupama zdravstvo i restorani i hoteli (za po 0,1 odsto).

Pad cena je registrovan u grupi odeća i obuća (-1,5 odsto) i u grupama alkoholna pića i duvan i nameštaj, pokućstvo i tekuće održavanje stana (za po -0,1 odsto).

Cene ostalih proizvoda i usluga nisu se bitnije menjale, navodi se u saopštenju.

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.