Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Jesenji Ukus fest – sajam domaće hrane i pića
Jesenji Ukus fest - sajam domaće hrane i pića
Jesenji Ukus fest - sajam domaće hrane i pića

Jesenji Ukus fest – sajam domaće hrane i pića

U subotu i nedelju, 29. i 30. septembra, u hotelu Metropol Palace biće održan jesenji Ukus fest – dvodnevni sajam domaće hrane i pića.

Na manifestaciji će biti predstavljena široka lepeza više od 1500 proizvoda sa stotinu izlagača iz cele Srbije i regiona.

Posetioci ovog sajma moći će da probaju nezaboravne arome i da uživaju u degustacijama najukusnijih sireva, suvomesnatih proizvoda i renomiranih vina, likera, domaćih sokova…

Slana zadovoljstva biće u znaku pršute, kobasica, čvaraka, a sve to uz čašu pravog domaćeg piva. Tu je i slatko: kolači, čuveni tradicionalni džemovi kao i najnoviji od kajsije sa vanilom i vitaminom C.

Prvi put posetioci će imati priliku da okuse i da nabave proizvode od maline sa neverovatnim kombinacijama i ukusima čokolade, vanile, cimeta, kao i čuveni liker sa aromama iz prirode.

Još jedna premijera: namazi sa pet vrsta pečuraka: lisičarkom, vrganjem, crnom tribom i tartufom. Pravi hit će biti tvrdi sir sa lekovitim biljem, zatim koziji sir u hrastovoj kori kao i lisnati sir.

Posetioce očekuju brojna iznenađenja koja će se besplatno posluživati.

U zalogajima će biti i nadaleko poznati domaći ajvari, ljutenice, paprike sa sirom, ljuti začini koji svim jelima daju poseban „šmek“.

U specijalnom programu oba dana, posetioce koji učestvuju u kvizu znanja o hrani i pokažu se kao najbolji, očekuju brojni pokloni iznenađenja.

Jesenji Ukus fest ima i „zemlju-gosta“ a to je ovoga puta Rumunija u čijoj ponudi će biti vina, čokoladne arome i specijaliteti.

Ovaj sajam u Metropol Palace Hotelu biće otvoren oba dana vikenda od 11.00 do 20.00. Drugog dana, u nedelju 29. septembra od 17.00 biće proglašeni najbolji proizvođači u različitim kategorijama hrane i pića.

Cena jednodnevne ulaznice je 250 dinara i obuhvata degustacije na svim štandovima i punktovima izlagača. (danubeogradu.rs)