Naslovna » Izlasci » Akcije » Kondenz festival: Muzej plesa
Muzej plesa
Muzej plesa

Kondenz festival: Muzej plesa

Deo ovogodišnjeg Kondenz festivala savremenog plesa i performansa je i projekat „Muzej plesa“. Program je namenjen deci, a ulaz je besplatan.

U organizaciji i implementaciji Stanice servisa za savremeni ples iz Beograda, „Muzej plesa“ se odigrava unutar prostorne instalacije inspirisane istorijom plesa i koreografije.

Instalacija, koja predstavlja muzej u malom, sastoji se od različitih prostorija od kojih svaka nudi drugačiji pristup promišljanju o plesu. Tako se u svakoj prostoriji deca na specifičan način susreću sa plesom i koreografijom i imaju mogućnost da individualno ili u grupi stvaraju, posmatraju ili razgovaraju o plesu. Za dž

Pored toga što edukuje, instalacija i izvođači komuniciraju sa publikom drugačije od klasične dramske ili plesne predstave jer deca dobijaju mogućnost da uđu i istražuju prostore koje su, kao i aktivnosti, kreirali umetnici okupljeni na projektu „Muzej plesa“.

Instalacija je nastala u sklopu regionalnog projekta za razvoj plesnog pozorišta za decu i mlade „Generator“ realizovanog 2015, a naišla je na pozitivne reakcije dece, vaspitača i roditelja u čitavom regionu.

Izvođenje ove instalacije prvo je u nizu, kao deo novog projekta koji je usmeren na decu i mlade širom Srbije koji u svojim mestima nemaju mogućnost da često ili uopšte posećuju plesna i pozorišna događanja i učestvuju u njima.

Koncept: Kliment Poposki, Elena Risteska, Viktorija Ilioska
Mentorstvo: Dalija Aćin Thelander
Razvoj, adaptacija, izvođenje: Jovana Rakić, Marko Milić, Milica Pisić i Milena Todorović
Izvođenja: subota, 20. oktobar 2018. od 11.00, 13.00 i 15.00
Mesto: Magacin u Kraljevića Marka 4
Ulaz je slobodan.

Broj posetilaca je ograničen, pa je obavezno da se učešće deteta i termin ugovore unapred na jedan od sledećih kontakata: milenche_88@hotmail.com ili 065/5303-542 (Milena Todorović); potrebni podaci: ime i prezime roditelja, uzrast deteta i izabrani termin predstave. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.