Naslovna » BG svaštara » TV i online program » Kondor – zavera koja preti milionima ljudi
Pickbox: Kondor - zavera koja preti milionima ljudi
Pickbox: Kondor - zavera koja preti milionima ljudi

Kondor – zavera koja preti milionima ljudi

Modernizovana špijunska priča sa naznakama originalnog filma „Kondor“, adaptacija je špijunskog klasika iz 1975. godine a prikazuje se na internet televiziji Pickbox.

Slavni Sidni Polak snimio je film „Tri kondorova dana“ sa Robertom Redfordom, Fej Danavej i Klifom Robertsonom, čija je i adaptacija puna neizvesnosti i potpuno paranoičnih pitanja koja će se gledaocima vrteti po glavi.

Je l’ mu agencija za petama? Kome može da veruje? Da li će ga iko napasti?

U Polakovom filmu, svaki vladin agent je osumnjičeni, ali serija „Kondor“, kreatora Toda Kacberga, Džejsona Smilovica i Kena Robinsona nije toliko politički nastrojena, iako propitkuje moral vlade i velikih „biznisa“.

Film „Tri Kondorova dana“ oslanja se na knjigu iz 1974. „Šest Kondorovih dana“ Džejmsa Grejdija, dok serija prati mladog analitičara CIA-e Džoa Tarnera (Maks Ajrons) koji razvije algoritam koji pomaže da se identifikuju teroristi.

Ali, kada Džo otkrije da se njegov softver koristi za špijuniranje američkih građana, njegov idealizam je poljuljan; primoran je da preispita svoju ličnost i svoje sposobnosti kako bi razotkrio zaveru koja preti milionima ljudi.

Kada se dogodi masakr u njegovoj kancelariji, ovaj briljantni analitičar kreće u borbu sa najopasnijim elementima vojno-industrijskog kompleksa.

Za sve postoji cena

– Kod svog lika Džoa volim što prepoznaje probleme u društvu i politici, ali ipak ne zna koji je pravi način da se nosi s njima. U kasnijim epizodama videćete Džoa kad je bio mlađi i imao instinkt koji je pobunjenički. Zapitaćete se da li ćete radeći tako nešto zaštititi ljude ili ćete im naškoditi. Pitaćete se kako živimo na način na koji živimo. Svi mi vozimo automobile koje možemo da priuštimo, nosimo odeću koja nam odgovara, imamo pristup, na primer proteinima – recimo u piletini. Ali za sve postoji cena kada je u pitanju nacionalna bezbednost – rekao je glavni glumac Maks Ajrons koji se osvrnuo i na fenomenalnu glumačku postavu s kojom je svakog dana provodio sate i sate na setu.

– Ovo je drugi put da sam radio sa Vilijamom Hartom i bio sam oduševljen. Ta njegova energija i želja za istraživanjem emocionalne istine – on u tome nema granica. On ima toliku snagu ispred kamera, ali i iza kamera, ali isto tako je krhak i osetljiv.

Ajrons je priznao i da je bio nervozan jer je „preuzeo“ ulogu od neverovatno harizmatičnog Roberta Redforda.

Seriju „Kondor“ možete da gledate od 1. oktobra na Pickbox-u, a ako još to niste učinili, iskoristite probni period od 30 dana tokom kojeg možete da gledate kompletan sadržaj potpuno besplatno.

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.