Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Ansambl Beogradski barok: Barokne radionice 2018
Beogradski barok
Beogradski barok

Ansambl Beogradski barok: Barokne radionice 2018

U utorak, 13. novembra od 20.00, u velikoj sali Studentskog kulturnog centra ansambl Beogradski barok prirediće završni koncert „Barokne radionice 2018“.

Združeni ansambl radionice koga čine članovi Beogradskog baroka, studenti i profesori Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu i đaci i profesori muzičke škole „Josip Slavenski“ izvešće remek-dela italijanskih baroknih kompozitora Korelija, Torelija, Durantea i Đeminijanija u žanru končerta grosa.

Program čine tematski povezana dela koja odlično predstavljaju popularan žanr koncertne muzike u Evropi krajem 17. i početkom 18. veka.Za dž

Beogradska publika će imati jedinstvenu priliku da čuje izvođenje ovih dela u zvučno bogatom ansamblu i u kombinaciji savremenih instrumenata i kopija istorijskih instrumenata.

Ulaz na koncert je slobodan.

Beogradski barok – Barokne radionice

U okviru obeležavanja 15 godina od osnivanja ansambla, kao i u znak sećanja na svog osnivača Predraga Novovića (1936–2016), Beogradski barok inicirao je obnovu značajne obrazovne aktivnosti – „Barokne radionice“.

Radionica se organizuje u saradnji sa Fakultetom muzičke umetnosti u Beogradu i muzičkom školom „Josip Slavenski“ kao eho proslave 80 godina od osnivanja ove dve važne muzičke institucije na kojima je Novović osnovao i godinama vodio „Baroknu radionicu“. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.