Naslovna » Izlasci » Film » Dvorana KCB: Slobodna zona na bis
Slobodna zona na bis: Putinovi svedoci
Slobodna zona na bis: Putinovi svedoci

Dvorana KCB: Slobodna zona na bis

Program Slobodna zona na bis biće organizovan u utorak, 13. novembra u Dvorani Kulturnog centra Beograda a biće prikazani najgledaniji filmovi festivala.

Jedan od filmova koji su izazvali najveću pažnju publike je film „Putinovi svedoci“ (15.00). To je priča o Putinovom dolasku na vlast i njegovom vrtoglavom uspehu. Reditelj filma Vitalij Manski, nekadašnji glavni i odgovorni urednik na nacionalnoj televiziji, tokom godina snima sate i sate arhivskog materijala i vodi nas iza kulisa nekih od najvažnijih događaja u novijoj istoriji Rusije.

Od 17.00 biće prikazan film „Krivica„. Ovaj napeti skandinavski triler snimljen kao one-man-show prati suspendovanog policajca koji putem telefonske veze pokušava da spasi otetu ženu. „Krivica“ je osvojila brojne nagrade na festivalima širom sveta, među kojima je i nagrade publike na festivalima Sandens i Roterdam.

Najnoviji film Džafara Panahija „Tri lica„, koji je tokom Slobodne zone dva puta rasprodat biće prikazan od 19.00. Ovo fenomenalno ostvarenje koje je premijerno prikazano u Kanu je road movie protiv patrijarhata i filmska oda glumicama i svima koji to žele da budu. Zbog kritičnog odnosa prema režimu reditelju Džafaru Panahiju zabranjen je izlazak iz Irana i snimanje filmova.

Dokumentarac „Bergman: godina života“ izazvao je veliko oduševljenje publike tokom festivala Slobodna zona ispunivši bioskopske dvorane u kojima se prikazivao do poslednjeg mesta. Film prati 1957. godinu u kojoj je reditelj postao „veliki Ingmar Bergman“ i snimio svoja remek dela „Sedmi pečat“ i „Divlje jagode“ i režirao čak četiri velika pozorišna komada.

Obuzet stvaralaštvom i žudnjom za životom on jedva da ima vremena za svoju decu, tri žene i nekoliko ljubavnica. Publika je tokom festivala imala priliku da posle filma razgovara sa producentkinjom Sesilijom Nensen. Bergman će „na bis“ biti prikazan sutra od 21.00.

Karte za projekcije na bis u prodaji su na blagajni Dvorani Kulturnog centra Beograda po ceni od 300 dinara. (danubeogradu.rs)

Slobodna zona na bis 2018 – Dvorana KCB

Utorak, 13. novembar
Putinovi svedoci… 15.00
Krivica… 17.00
Tri lica… 19.00
Bergman – godina života… 21.00