Naslovna » BG servis » Most „Gazela“ ima novo dekorativno osvetljenje
Most Gazela: novo dekorativno osvetljenje
Most Gazela: novo dekorativno osvetljenje (foto: beograd.rs)

Most „Gazela“ ima novo dekorativno osvetljenje

Most „Gazela“ od sinoć ima novo dekorativno osvetljenje: na konstrukciji mosta postavljeni su reflektori sa LED tehnologijom u tri boje.

Osvetljenje mosta urađeno je sa skoro sedam stotina projektorskih reflektora.

Kako su saopštile gradske vlasti, reflektori su postavljeni zajedno sa nosačima i okačeni na konstrukciju mosta „Gazela“. Osvetljenje za osnovu ima crvenu, zelenu i plavu boju, koje mešanjem daju druge boje. Pored reflektora, ugrađeni su i pojačivači signala za upravljanje, kao i sami upravljači koji služe za kontrolu svetlosti pomenutih reflektora.

Ukupna dužina ugrađene instalacije javnog osvetljenja iznosi više od pet kilometara kablova različitog poprečnog preseka i vrste. Pored toga, ugrađena je i velika količina sigurnostnih držača regala i razvodnih ormarića koji se nalaze na konstrukciji.

Napajanje same instalacije osvetljenja na konstrukciji mosta „Gazela“ izvedeno je iz dve komande koje su postavljene sa obe strane reke uz najbliže noseće stubove mosta. Izvodi iz komandi javnog osvetljenja su usponskim vodovima podignuti do same konstrukcije gde je postavljeno osvetljenje i redom povezivano, kao što je predviđeno projektom.

Radovi na postavljanju dekorativnog osvetljenja na „Gazeli“ koštali su oko 102 miliona dinara. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.