Naslovna » BG svaštara » TV i online program » Pickbox: Ekskluzivna premijera nastavka 5. sezone serije „Vikinzi“
Pickbox: Vikinzi
Pickbox: Vikinzi

Pickbox: Ekskluzivna premijera nastavka 5. sezone serije „Vikinzi“

Četvrtak, 29. novembar, je Dan D na Pickbox-u. Premijera nastavka 5. sezone serije „Vikinzi“ – ekskluzivno na Pickbox-u, odmah posle svetske premijere.

Najveći fanovi znaju da je, u poslednjoj epizodi pete sezone ove epske istorijske serije, Ivar osvojio Kategat, glavni grad i najvažniju vikinšku luku. Pobedio je Lagertu, Bjorna i Ubea koji su pobegli iz Kategata pred Ivarom.

Ako ste uspeli da vidite napeti trejler za sezonu 5B, sigurno ste se zapitali šta će se dogoditi u najnovijim epizodama serije koju posvećeno prate milioni obožavalaca širom sveta?

Nastavak stiže pod službenim sloganom „Uronite u tamu„.

Ivar se zakleo da će ubiti Lagertu – ona mu je ubila majku, kraljicu Aslug – i to je razumljivo. Stoga se nagađa da li će Lagerta stradati, a Ivar postati kralj Kategata.

Do sada se pokazao kao izuzetno sposoban vojskovođa, ali i okrutna osoba. Na to se odmah nadovezuje činjenica da u novoj sezoni neće nedostajati brutalnosti, krvi i surove borbe.

Vikinzi: Dogodiće se strašne stvari…

Pickbox: Vikinzi

I dok se peta sezona serije „Vikinzi“ poigrava s idejom političke privrženosti, sklapanjem i kršenjem savezničkih dogovora, ali i gledanjem sopstvene koristi nauštrb društvene, scenarista, režiser i autor „Vikinga“ Majkl Hirst je otkrio kako će upravo to osigurati zanimljivu, napetu i dinamičnu sezonu u kojoj neće nedostajati dobre priče:

– Postoji mnogo priča. U sezoni se događa dosta stvari koje se poklapaju sa stvarnim načinom funkcionisanja vikinškog društva. Treba imati na umu da u to doba nije bilo zasebnih država, samo malih, nezavisnih kraljevina koje su neprestano bile u ratu.

Ono što je zajedničko četvrtoj i petoj sezoni jeste fokus na Ragnarovoj porodici, ali u nastavku pete sezone ih zatičemo razjedinjene, zaraćene i posvađane.

Poslednja scena pete sezone završava kadrom Rola koji uplovljava u luku Kategata sa svojom vojskom. Jedno od najvažnijih pitanja je zašto se vraća nazad u zemlju gde ga svi smatraju izdajnikom?

Hirst je zagolicao maštu obožavalaca i otkrio kako će sezonu 5B obeležiti značajne smrti:

– Dogodiće se briljantne stvari s Alfredovim bratom i njegovom majkom, ali strašne stvari će se desiti. Ali preživeće, ona uvek preživi sve.

U najavi je i šesta sezona ove istorijske serije, a jednu od epizoda režiraće i zvezda serije Ketrin Vinik (kraljica Lagerta) kojoj će to biti rediteljski debi.

Najnovije nastavke pete sezone pratite premijerno od 29. novembra na Pickbox-u.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.