Naslovna » Izlasci » Sport » Takmičenja za Trofej Beograda u šahu i dizanju tegova
Trofej Beograda u šahu

Takmičenja za Trofej Beograda u šahu i dizanju tegova

Ove nedelje biće održana međunarodna takmičenja za Trofej Beograda u šahu na Košutnjaku i u dizanju tegova na stadionu FK Partizan.

Trofej Beograda u šahu

Šahovski savez Beograda, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu, organizuje od 24. novembra do 2. decembra 32. Međunarodno otvoreno prvenstvo Beograda u šahu – Trofej Beograda 2018.

Turnir se održava u restoranu „Golf“ u Košutnjaku. Pravo učešća imaju svi zainteresovani iz zemlje i inostranstva, bez obzira na titulu i rejting, ako ispune uslove iz raspisa za turnir.

Igra se devet kola po švajcarskom sistemu, FIDE varijanta, kompjutersko parovanje (program Swiss-Manager). Tempo igre je 90 minuta za 40 poteza, a zatim 15 minuta po igraču do kraja partije uz dodatak od 30 sekundi za svaki potez počevši od prvog. Turnir se rejtinguje kod FIDE i kategoriše po Pravilniku o kategorizaciji ŠSS.

Svečano otvaranje turnira održaće se 24. novembra u 16.45, a proglašenje konačnog plasmana i dodela nagrada je 2. decembra od 20.00.

Redovna kola igraju se svakog dana od 17.00, osim poslednjeg, devetog kola koje počinje u 13.00. Nagradni fond iznosi 603.500 dinara, a prva nagrada je 180.000 dinara.

Trofej Beograda u dizanju tegova

Devetnaesti Trofej Beograda u dizanju tegova biće održan 25. novembra na stadionu FK Partizan (Humska 1) u fiskulturnoj sali na istočnoj strani stadiona.

Početak je zakazan za 11.15, ceremonija svečanog otvaranja sledi u 11.30, a takmičenje počinje u 12.00.

Turnir je međunarodnog karaktera, učesnici stižu iz regiona uz nastup svih domaćih klubova. Očekuje se veliki broj takmičara iz Zagreba, Sarajeva, Banja Luke, Sofije, Splita…

Što se tiče Srbije, pored Beograđana, učestvovaće i dizači tegova iz Niša, Vranja, Subotice, Sremske Mitrovice, Bača, Inđije, Sombora i Stare Pazove. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.