Naslovna » Izlasci » Sport » Fudbal: Super liga Srbije 2018/19, 20. kolo
Fudbal: Super liga Srbije (foto: CZ)
Fudbal: Super liga Srbije (foto: FK Crvena zvezda)

Fudbal: Super liga Srbije 2018/19, 20. kolo

Ovog vikenda, 8. i 9. decembra, biće odigrano 20. kolo fudbalske Super lige Srbije, a na beogradskim stadionima biće igrana tri meča.

Derbi kola igra se na stadionu „Rajko Mitić“ samo nekoliko dana (možda i istorijskog) duela između Crvene zvezde i PSŽ-a u Ligi šampiona. Zvezdaši dočekuju ekipu Napretka iz Kruševca.

Biće to duel timova koji se nalaze u odličnoj formi i koji dugo nisu pretrpeli poraz, pa treba očekivati veliku borbu i odličnu utakmicu. Domaćini su ove sezone ostvarili čak sedamnaest pobeda, uz dva remija bez pretrpljenog poraza, pa sa 53 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 1. mesto na tabeli. Gosti su ove sezone ostvarili osam pobeda, uz devet remija i samo dva poraza, pa sa 33 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 5. mesto na tabeli. Prvi ovosezonski duel ova dva kluba odigran u Kruševcu završen je pobedom Crvene zvezde, a rezultat je bio 0:3.

Cena ulaznica je simbolična i iznosi 100 dinara za severnu, istočnu i zapadnu tribinu. Kompletan prihod od prodaje ulaznice namenjen je srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

Iako trećeplasirani crno-beli gostuju – ipak igraju u Beogradu i to na Banjici. „Građevinari“ su serijom slabih rezultata stigli do zone ispadanja, pa nema sumnje da će dati sve od sebe da načine veliko iznenađenje. Domaćini su ove sezone ostvarili samo četiri pobede, uz tri remija i dvanaest poaraza, pa sa 15 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju pretposlednje 15. mesto na tabeli. Gosti su ove sezone ostvarili jedanaest pobeda, uz sedam remija i jedan poraz, pa sa 40 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 3. mesto na tabeli. Prvi ovosezonski duel ova dva kluba odigran u Humskoj završen je pobedom ekipe Partizana, a rezultat je bio 1:0.

Treći beogradski duel ovog vikenda je utakmica između ekipa koje se nalaze u donjem delu tabele. Ekipa Zemuna će protiv Mladosti pokušati da osvoji bar bod. Mladost je u prednosti jer je Zemun u veoma lošoj formi: u poslednjih pet kola ovaj klub je osvojio samo dva boda.

Super liga Srbije, 20. kolo

Subota, 8. decembar
Crvena zvezda – Napredak… 19.00

Nedelja, 9. decembar
Dinamo – Voždovac… 13.00
Mačva – Radnik… 13.00
Radnički – Spartak… 13.00
Zemun – Mladost… 13.00
OFK Bačka – Vojvodina… 17.00
Proleter – Čukarički… 17.00
Rad – Partizan… 17.00

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.