Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima (20. decembar 2018)
Novi filmovi (20. decembar 2018): Srećni princ
Novi filmovi (20. decembar 2018): Srećni princ

Novi filmovi u bioskopima (20. decembar 2018)

Srećni princ„, „Horizonti„, „Drugi čin“ – to su novi filmovi koji će se prikazivati u domaćim bioskopima od 20. decembra 2018. godine.

Film „Bamblbi“ predstavili smo prošle nedelje, a film „YouTube ratovi“ premijerno će biti prikazan u nedelju, 23. decembra od 19.30 u Kombank dvorani. Premijerno će biti prikazan i „Petar Pan i Magična kutija Nedođije“ (koji takođe ovde predstavljamo) u bioskopu Cineplexx Delta City, u subotu 22. decembra od 16.00. U bioskopima će tokom vikenda mlađa publika moći da vidi i film „Bela i Sebastijan 3: Najbolji prijatelji„.

Srećni princ

Ova zanimljiva i istovremeno potresna priča o životu irskog pesnika Oskara Vajlda, u četvrtak stiže u domaće bioskope.

U jeftinoj pariskoj hoteskoj sobi Oskar Vajld leži na samrti razmišljajući o događajima iz prošlosti koji ga transportuju kroz vreme na različita mesta. Da li je on nekada bio najpoznatiji čovek u Londonu? Kako to da ga sad obacuje isto ono društvo koje ga je nekada volelo? Da li on još trči u smeru propasti čak i u poslednjem poglavlju svog života?

Od Diepa, preko Napulja pa sve do Pariza sloboda je neodoljiva i Oskar, skitnica bez dinara, tuda se šunja izbegavajući stare poznanike, ali uživajući simpatije grupe odmetnika kojima priča svoje stare doživljaje – njegova duhovnost nikada nije nestala. „Srećni princ“ je priča o tamnijoj strani genija koji je živeo i umro zbog ljubavi u poslednjim danima devetnaestog veka.

Reditelj i scenarista ovog ostvarenja, Rupert Everet, priča kako je došao na ideju da napravi film…

– Moja fasciniranost Oskarom Vajldom je počela kada sam imao šest godina i kada mi je majka čitala „Srećnog princa“ pred spavanje. Vrlo dobro se sećam. Uživao sam u samoj priči, a kraj mi je bio nepodnošljiv. Kako sam odrastao u vojničkoj porodici, uz veliku strogoću, to je bio prvi put da sam čuo za ljubav i patnju, i visoku cenu koju za nju treba platiti. „Srećni princ“ je bio prekretnica.

Originalni naslov: The Happy Prince. Dužina trajanja filma: 105 minuta. Države i godina proizvodnje: VB, Ita, Bel, Špa / 2018. Žanr: drama, biografski. Uloge: Rupert Everett, Colin Firth, Emily Watson. Režija i scenario: Rupert Everett.

Horizonti

Jedna velika laž uvlači porodicu u komplikovane i neprirodne odnose koji kulminiraju višestrukim ubistvom, tragedijom koja suočava preživele sa neizmernim posledicama, mnogo godina kasnije.

Zoran saznaje da je Jovanka, njegova žena, zatrudnela sa drugim, te je ubeđuje da abortira kod lokalnog veterinara. Milan, Zoranov rođeni brat, pomaže Jovanki da osujeti sam zahvat, što još više razgnevi povređenog Zorana, koji, dvostruko prevaren, odlučuje da usmrti Jovanku. Ubrzo posle njenog ubistva i sam Zoran biva smrtno ranjen, pucnjem iz puške Milanovog sina, Slobodana.

Mnogo godina kasnije, Slobodan odlučuje da saopšti Goranu, Zoranovom preživelom sinu, istinu o dešavanjima iz prošlosti, i tada shvata da je Goran sve vreme bio svestan događaja.

Originalni naslov: Horizonti. Dužina trajanja filma: 97 minuta. Država i godina proizvodnje: Srbija / 2017. Žanr: drama, triler. Uloge: Gojko Baletić, Jovana Gavrilović, Slobodan Beštić. Reditelj: Svetislav Dragomirović.

Drugi čin

Ako ste voleli romantične komedije „Neplanirano venčanje“ s Metjuom Mekonahijem, „Dogodilo se na Menhetnu“ i „Za sve je kriva svekrva“ sa Dženifer Lopez, ovu ćete obožavati.

Maja potpuno menja svoj način života i navike da bi dokazala da titula i diploma nisu presudne ako želimo uspeti u životu. Ona živi u Kvinsu i već petnaest godina radi isti posao u supermarketu.

Pošto očekivano unapređenje dodele nekom drugom, uz pomoć falsifikovane biografije i najbolje prijateljice Žoan, Maja dobija kancelarijski posao iz snova. Jedini je problem što o tom poslu ne zna apsolutno ništa a mora i ozbiljno da poradi na svom stilu.

Originalni naslov: Second Act. Dužina trajanja filma: 103 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2018. Žanr: romantična komedija. Uloge: Milo Ventimiglia, Vanessa Hudgens, Jennifer Lopez. Reditelj: Peter Segal.

YouTube ratovi

Ovo je akciona komedija u kojoj uloge tumače popularni jutjuberi sa Balkanske YouTube scene. Videćete kako se jutjuberi na smešan i zabavan način bore protiv „hejtera“ koji žele da preuzmu scenu.

Omčo je popularni humorista i jutjuber koji uživa u svojoj slavi i živi jedan zabavan život, sve dok mu u život ne uđu hejteri (osobe koje mrze uglavnom sve).

Oni mu obrišu kanal na YouTube-u, ali im to nije dovoljno već pokušavaju da ubiju njega i njegove kolege, ali on uspeva da pobegne i potraži pomoć od drugih jutjubera.

Originalni naslov: YouTube ratovi. Dužina trajanja filma: 43 minuta. Država i godina proizvodnje: Srbija / 2018. Žanr: kratki film, akcija, komedija. Uloge: Omer Nadarević, Bogdan Ilić, Bogdan Lalović, Braco Gajić, Nedim Lepić. Reditelj: Omer Nadarević.

Petar Pan i Magična knjiga Nedođije

Čarobna zemlja Nedođija je u velikoj opasnosti, jer je kapetan Kuka rešio da pronađe Magičnu knjigu i oslobodi čudovišta kako bi jednom zauvek uništio Petra Pana.

Da li će Petar Pan uz pomoć Zvončice, Vendi, Majkla, Džona i Izgubljenih dečaka uspeti da ispuni proročanstvo Magične knjige Nedođije? Da li će verni drugari uspeti da spasu Nedođiju i London?

Pogledajte novu avanturu najomiljenijeg večnog dečaka u potrazi za Magičnom knjigom Nedođije.

Film će pretpremijern biti prikazan predstojećeg vikenda.

Originalni naslov: Peter Pan: The Quest for the Never Book. Dužina trajanja filma: 90 minuta. Država i godina proizvodnje: Velika Britanija / 2018. Žanr: animirani. Sinhronizacija: Jelena Gavrilović, Đorđe Stojković, Milan Gromilić, Anja Mit, Miroljub Turajlija, Dragan Vujić Vujke. Reditelj: Chandrasekaran.

Bela i Sebastijan 3: Najbolji prijatelji

Sebastijan odlučuje da ostane da živi u planinama sa Cezarom, umesto da se sa ocem preseli u Kanadu.

U kućici u francuskim Alpima ima i svoju pseću najbolju prijateljicu Belu, koja ima tri mala šteneta. Kada se pojavi stranac sa pričom da je Bela nekada bila njegov pas, Sebastijan se nalazi u situaciji u kojoj mora da zaštiti svoju najbolju drugaricu i njene štence.

Film može da se gleda u titlovanoj ili sinhronizovanoj verziji.

Originalni naslov: Belle et Sébastien 3, le dernier chapitre. Dužina trajanja filma: 97 minuta. Država i godina proizvodnje: Francuska / 2017. Žanr: avantura, porodični. Uloge: Félix Bossuet, Tchéky Karyo, Clovis Cornillac. Reditelj: Clovis Cornillac.

(danubeogradu.rs)