Naslovna » Blog » Dan u Beogradu » Novogodišnja čestitka 2019: Još jedan prođe dan u Beogradu, još jedna godina
Novogodišnja čestitka 2019
Novogodišnja čestitka 2019

Novogodišnja čestitka 2019: Još jedan prođe dan u Beogradu, još jedna godina

Tradicionalna novogodišnja čestitka iznenadila nas je sve, kao sneg usred zime što ume da iznenadi! Ali – uprkos iznenađenju – spremni smo!

Poštovani… svi vi koji znate srpski jezik pa možete ovo da pročitate,

PREsrećan još jedan novi dan u Beogradu i još jedna nova godina!

Prvo smo pročitali ponovo stare novogodišnje čestitke – i shvatili da smo sve već rekli prošle i pretprošle godine!

I ove 2018. godine su nas tako divno odrali do gole kože, nalupali nam onako baš jake čvrge, lepo i kulturno nam se nasmejali u facu. A sada idemo u nove radne pobede!

Radićemo ono što nam najbolje ide: preteraćemo, manićemo sve prave vrednosti, uživaćemo u crnoj hronici, novim tračevima sa estrade, ići ćemo na plastične operacije, jurićemo rasprodaje, napijaćemo se, gomilaćemo piliće u zamrzivač, bićemo još nezdraviji, ćutaćemo, pušićemo, bićemo još bizarniji, ali bar – učićemo nemački jezik!

Pazite! 2019. biće presudna! Nikad veće penzije biće u Srbiji u 2019! Plate će biti nikad veće u 2019! Toliko novih reformi, novih fabrika i novih poslova, novih vaučera za letovanje u Srbiji… Inače, da vas podsetimo: 2019. je upravo ona godina što je bila pre dve godine „za dve godine“. Jedva čekamo da živimo u Srbiji 2019. godine!

A svet 2019? Krajem marta Britanci napuštaju EU. Krajem aprila japanski car Akihito će da abdicira a na presto bi trebalo da sedne njegov sin Naruhito. Kad smo kod prestola – u aprilu počinje poslednja sezona serije „Igra prestola“. Sredinom maja čeka nas novo izdanje Pesme Evrovizije. Tokom leta i početkom jeseni još jedno SP u fudbalu za žene, Sveameričke igre i Svetski ragbi kup proći će skoro nezapaženo u Srbiji. Ono što može da nas zanima je SP u košarci koje se igra u Kini. Novaku Đokoviću predviđaju još jednu celu godinu na prvom mestu ATP liste. I konačno, radnja filma „Istrebljivač“ (Blade Runner) počinje u novembru 2019.

Hajde da obećamo da ćemo biti malo blaži prema planeti Zemlji, da ćemo više da šetamo!

Ako danubeogradu.rs bude imao više pregledanih stranica u 2019. to znači da su se ljudi u Srbiji konačno okrenuli kulturi i da će biti manje naslova koji počinju sa „UŽASNO“, „STRAVIČNO“, „POTRESNO“, „HOROR“.

Godina 2019. nije prestupna pa se nadamo da će biti manje prestupnika, prebijenih, prestravljenih, preletača, pregorelih, pretencioznih, preopterećenih, prepotentnih i još svašta na „pre“…

Želimo vam puno druženja i dobre zabave tokom 2019, jer već od 1. januara 2020… odoše svi u Nemačku! Iskoristite godinu (carpe diem annus?!) dok još imate s kim!

P. S.I see no solution or exit out„… (to smo najviše slušali tokom 2018. godine…)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.