Naslovna » Izlasci » Festivali » 20. Guitar Art Festival: Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić – Kruševo 2
20. Guitar Art Festival: Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić - Kruševo 2
20. Guitar Art Festival: Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić - Kruševo 2

20. Guitar Art Festival: Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić – Kruševo 2

U subotu, 16. marta od 20.30, u Kombank dvorani legendarni duo vanserijskih gitara Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić održaće koncert „Kruševo 2“.

U okviru jubilarnog 20. Guitar Art Festivala dva muzičara premijerno će predstaviti dugo iščekivan album, nastavak jednog od najboljih gitarskih projekata ovog prostora.

Saradnja između Vlatka Stefanovskog i Miroslava Tadića započeta je još 1998. godine, kada su realizovali album „Kruševo“. Sledeće godine snimili su koncert u Sava centru „Live in Belgrade“, a dvojici gitarista na trećem zajedničkom albumu pridružio se bugarski kavalista Teodosije Spasov, koje je upravo okupio Guitar Art Festival.

Dvojica gitarskih virtuoza, predstaviće svoju jedinstvenu kombinaciju flamenka, bluza i džeza koju izvode sa neverovatnom preciznošću i energijom. Oni makedonsku muziku vešto kombinuju sa etno džezom, instrumentalnim rokom i bluzom.

Vlatko Stefanovski, kao jedan od najvećih gitarističkih virtuoza ovih prostora, i Miroslav Tadić, koga je i „Guitar Player Magazine“ uvrstio među 30 najboljih svetskih gitarista, garantuju jedan nezaboravan gitarski koncert.

Ulaznice se prodaju na blagajni Kombank dvorane i u mreži Tickets.rs (ex Eventim). Sve informacije i rezervacije mogu se dobiti pozivom na broj 011/4016-002; 064/1379-707 ili putem mejla na office@gaf.rs.

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.