Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Erin’s Fiddle: Koncert irskog plesa
Erin's Fiddle: Koncert irskog plesa
Erin's Fiddle: Koncert irskog plesa

Erin’s Fiddle: Koncert irskog plesa

U četvrtak, 14. marta od 20.00, u Centru za kulturu „Vlada Divljan“ beogradska trupa Erin’s Fiddle održaće jednoipočasovan koncert irskog plesa.

Za sve ljubitelje irske kulture ali i brzih i ritmičnih koraka ova trupa ljubitelja irskog stepa će publici predstaviti svoje kako najmlađe tako i najstarije plesače uoči najzelenijeg irskog praznika – Dana Sv. Patrika.

Na repertoaru će se naći najpoznatije koreografije irskog plesa, ali i neka od autorskih ostvarenja trupe.

Posle decenije postojanja, brojnim samostalnim predstavama, nastupima širom zemlje, kao i zapaženim rezultatima na međunarodnim takmičenjima u irskom plesu, Erin’s Fiddle je već dobro poznat prestoničkoj publici.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajnama mreže Eventim po promotivnoj ceni od 300 dinara. Na dan koncerta cena ulaznice iznosiće 350 dinara.

Trupu Erin’s Fiddle osnovala je nekolicina entuzijasta 2006. godine, a ubrzo je postala najveća trupa irskog plesa u zemlji, ali i u regionu. Plesači i plesačice ove trupe već godinama na međunarodnim takmičenjima ostvaruju zapažene uspehe, a do sada su u zemlji i regionu priređivali celovečernje koncerte plesa i muzike. (danubeogradu.rs)