Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima (28. mart 2019)
Novi filmovi u bioskopima (28. mart 2019): Žena u ratu
Novi filmovi u bioskopima (28. mart 2019): Žena u ratu

Novi filmovi u bioskopima (28. mart 2019)

Žena u ratu, Duboka država, Optužena, Hladni rat – to su novi filmovi koji će se prikazivati u bioskopima od 28. marta 2019.

Film „Dambo„, koji takođe ovde predstavljamo, prikazivaće se tokom vikenda (30. i 31. mart) a onda će na redovne repertoare od 4. aprila. Filmove koji su od ranije u bioskopima predstavili smo OVDE.

Žena u ratu

Hala proglašava sopstveni rat lokalnoj aluminijumskoj industriji. Ona je spremna da rizikuje sve kako bi zaštitila netaknute islandske planine koje voli…

Hala je tajna eko gerilska aktivistkinja koja se bori protiv korporacija za proizvodnju energije koje osvajaju Island. U znak protesta, iskrada se van grada i sabotira električne vodove – stubove koje mrzi iz dna duše jer uništavaju lepotu islandskih visija. Cirkularom seče nosače stubova, a lukom i strelom ispaljuje kablove koji dovode do kratkog spoja na vodovima.

Niko ne sumnja da to radi upravo plašljiva Hala, a policija počinje da prati turistu sumnjivog izgleda verujući da je to njegovo delo.

Međutim, sve se menja kada Hala jedan dan kod kuće zatiče pismo od vlasti u kome joj se konačno odobrava usvajanje siročeta iz Ukrajine na koje je čekala godinama. Da li će njen materinski instinkt stati na put njenoj borbi?

Originalni naslov: Woman at War. Dužina trajanja filma: 100 minuta. Države i godina proizvodnje: Francuska, Island, Ukrajina / 2018. Žanr: akcija, drama, triler. Uloge: Halldóra Geirharðsdóttir, Jóhann Sigurðarson, Juan Camillo Roman Estrada, Jörundur Ragnarsson. Reditelj: Benedikt Erlingsson.

Duboka država

Reditelj filma „Planeta majmuna“ snimio je potpuno drugačiji SF triler u kom nema kriminala, nema siromaštva, nema nezaposlenosti ili je sve to samo prividno?

Priča započinje u predgrađu Čikaga, deceniju nakon što su vanzemaljci okupirali Zemlju. Prikazana je perspektiva ljudskih kolaboracionista na jednoj i disidenata na drugoj strani.

Originalni naslov: Captive State. Dužina trajanja filma: 109 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2019. Žanr: triler, naučna-fantastika. Uloge: Ashton Sanders, John Goodman, Vera Farmiga, Madeline Brewer, Kevin Dunn. Reditelj: Rupert Wyatt.

Optužena

Nezavisni argentinski triler „Optužena“ dolazi posle prikazivanja na festivalima u Veneciji i Torontu kao i na FEST-u. Ovo je priča o mladoj devojci koja je jedina optužena za ubistvo svoje najbolje prijateljice.

Dolores Drejer živi život mlade studentkinje sve do momenta dok joj se najbolja prijateljica brutalno ne ubije. Dve godine kasnije, ona je jedina optužena za zločin, i pod pritiskom velike medijske izloženosti biva postavljena u centar scene: svako ima mišljenje o njenoj nevinosti ili krivici.

Dolores se priprema za izolovano suđenje kod kuće, dok porodica Drejer radi kao tim koji želi da učini sve kako bi odbranio svoju ćerku. Kako proces napreduje i pritisak raste, tajne i sumnje se pojavljuju i unutar porodice. Okružena dokazima, Dolores će morati da se suoči sa sopstvenim sumnjama i da otkrije šta se zaista dogodilo.

Originalni naslov: Acusada. Dužina trajanja filma: 108 minuta. Države i godina proizvodnje: Argentina, Meksiko / 2018. Žanr: krimi, drama, triler. Uloge: Lali Espósito, Leonardo Sbaraglia, Inés Estévez. Reditelj: Gonzalo Tobal.

Hladni rat

Film „Hladni rat“ govori o strastvenoj ljubavnoj priči između dvoje ljudi koji se zbog različitog porekla i temperamenta na prvi pogled čine nespojivim, ali su ipak sudbinski predodređeni jedno za drugo.

Smešten u vreme hladnog rata pedesetih godina prošlog veka u Poljskoj, Berlinu, Jugoslaviji i Parizu, film opisuje nemoguću ljubav u nemoguća vremena.

Originalni naslov: Zimna wojna. Dužina trajanja filma: 85 minuta. Država i godina proizvodnje: Poljska / 2018. Žanr: drama, romantični/ljubavni. Uloge: Joanna Kulig, Tomasz Kot, Agata Kulesza, Borys Szyc, Cédric Kahn. Reditelj: Pawel Pawlikowski.

Dambo

Iz studija Dizni i od vizionara, čuvenog reditelja, Tima Bartona, stiže nam potpuno nova, igrana avantura „Dambo“, inspirisana voljenim klasikom koji slavi različitost, u kome se neguje porodica i u kome snovi lete.

Vlasnik cirkusa angažuje bivšu zvezdu Holta Farijera i njegovu decu da se staraju o novorođenom slončetu, čije ga ogromne uši čine predmetom ismevanja u cirkusu koji se već bori za opstanak. Ali, kada oni otkriju da Dambo može da leti, cirkus se vraća na velika vrata privlačeći ubedljivog preduzetnika V. A. Vandevera koji skuplja neobične debelokošce za njegov novi, veći od života šou.

Dambo će se vinuti do novih visina zajedno sa šarmantnom i spektakularnom umetnicom Kolet Maršant, dok Holt ne sazna da se ispod platna cirkusa kriju mračne tajne.

Film će se prikazivati u titlovanoj i sinhronizovanoj verziji!

Originalni naslov: Dumbo. U bioskopima: od 4. aprila 2019. Dužina trajanja filma: 113 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2019. Žanr: porodični, fantazija. Uloge: Danny DeVito, Eva Green, Alan Arkin, Colin Farrell. Sinhronizacija: Nebojša Milovanović, Dragan Mićanović, Milenko Pavlov, Nina Janković, Marko Baćović. Reditelj: Tim Burton.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.