Naslovna » Izlasci » Sport » 32. Trka uz Beograđanku
Trka uz Beograđanku (foto: Goran Necin)
Trka uz Beograđanku (foto: Goran Necin)

32. Trka uz Beograđanku

U nedelju, 7. aprila od 10.00, biće održana 32. Trka uz Beograđanku u kojoj po prvi put učestvuju i žene vatrogasci.

Trka uz stepenište „Palate Beograd“ okupiće atletičarke i atletičare naših klubova, rekreativce i vatrogasce. Takmičari će startovati ispred Beograđanke, iz Masarikove ulice, i trčaće jedan po jedan (na vreme). Za najuspešnije takmičare predviđene su nagrade.

Učešće je besplatno, a zainteresovani za učešće u trci mogu da se prijave kod sudija na startu.Za dž

Od pre devet godina, u okviru ove manifestacije, u posebnoj trci se takmiče i vatrogasci pod punom opremom, što je ovaj događaj učinilo još atraktivnijim.

Po najavama iz Sektora za vanredne situacije Beograda, na 9. Trci vatrogasaca će po prvi put uz Beograđanku trčati i dame – za trku su se prijavile i četiri žene iz sastava Vatrogasne brigade.

Start vatrogasaca predviđen je u 10.00; muška trka startuje od 11.00, ženska od 11.30, dok će veterani i veteranke startovati od 12.00.

Pre više od tri decenije, zahvaljujući Studiju B, Beograd je dobio trku uz stepenište „Palate Beograd“. Prvih godina u Trci uz Beograđanku su učestvovali rekreativci, ali i novinari Studija B. Trka uz Beograđanku se vremenom razvijala i danas se po kvalitetu učesnika i same organizacije može porediti i sa sličnom trkom u Njujorku.

Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.

Jedan komentar

  1. Obozavam maratone, samo smatram da je jako nezahvalno sto se odrzavaju glavnim ulicama jer naprosto na taj dan ne mozete da se pomerite iz kuce usled guzve.