Naslovna » Izlasci » Akcije » Beogradske pijace: Uskršnja jaja i Uskršnji karavan
Uskrs na beogradskim pijacama: šarena jaja za dž i Uskršnji karavan
Uskrs na beogradskim pijacama: šarena jaja za dž i Uskršnji karavan

Beogradske pijace: Uskršnja jaja i Uskršnji karavan

U četvrtak, 25. aprila, uskršnja jaja biće deljena posetiocima beograskih pijaca, a za 26. i 27. aprila biće organizovan Uskršnji karavan.

U susret najvećem hrišćanskom prazniku Uskrsu, besplatna šarena ukrašena jaja dobiće svi koji dođu u 10.00 na pijacu „Bajloni“ i 11.30 na pijacu „Zemun„.

Želja organizatora JKP „Gradske pijace“ je da ovaj simbol porodičnog praznika bude prvi u domovima dobitnika.

Za vredne domaćice, koje žele da iskažu svoju kreativnost, beogradske pijace biće prava mesta za kupovinu kvalitetne uskršnje dekoracije pristupačne za svačiji budžet. Cena boja kreće se od pet do 30 dinara, sličice koštaju oko 30 dinara, cena dekorativne trave iznosi 35 dinara, dok je cena konzumnih kokošijih jaja od 10 do 16 dinara.

Uskršnji karavan 2019

Da su Gradske pijace čuvari običaja i tradicije govori i organizovanje Uskršnjeg karavana na pijaci „Kalenić„, treću godinu zaredom.

U petak i subotu, 26. i 27. aprila od 8.00 do 16.00, na karavan tezgama biće izložen bogat asortiman zanatskih i prigodnih poklona.

Zainteresovani sugrađani biće u mogućnosti da izaberu atraktivne darove i da uskršnju trpezu ukrase korpicama i predmetima izrađenim u dekupaž tehnici. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.