Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Državni ansambl ruskih kozaka u Sava centru
Državni ansambl ruskih kozaka "Казаки России"
Državni ansambl ruskih kozaka "Казаки России"

Državni ansambl ruskih kozaka u Sava centru

U petak, 19. aprila od 20.00, u Sava centru će nastupiti državni ansambl ruskih kozaka „Казаки России“ iz grada Lipecka.

Ulaznice po cenama od 800, 1000, 1200 i 1500 RSD su u prodaji na blagajnama Ticket Vision i Sava centra.

Ansambl „Казаки России“ jedan je od najboljih profesionalnih plesnih ansambala u Rusiji, koji kombinuje čuvenu rusku tradiciju scenskog nastupa, visoke standarde plesa, lepotu i temperament kozaka, sa savremenim pristupom u kreiranju koncertnih programa.

Umetnički rukovodioc ansambla, narodni umetnik Rusije, Leonid Milovanov, osnovao je „Казаки России“ 1990. godine.

Program koji će predstaviti u Beogradu, na pred-uskršnjem nastupu u Sava centru, može se nazvati enciklopedijom života kozaka širom Rusije – od reke Dona do Crnog mora, od Sibira do Dalekog Istoka – predstavljenom u efektnoj scenskoj formi.

Ansambl ruskih kozaka osvojio svet

Sa originalnim koreografijama, ovaj ansambl koji se sastoji od četrdeset umetnika – baletskih igrača, orkestra i hora – nastupao je sa uspehom u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Sloveniji, Italiji, Španiji, SAD, Omanu, Grčkoj, Slovačkoj, Srbiji, Nemačkoj, Mađarskoj, Kini, Kataru i drugim zemljama, izvodeći tradicionalnu rusku muziku u tradicionalnim i modernim aranžmanima.

Sa posebnom pažnjom takođe su odabrani i uklopljeni predivni kozački tradicionalni i stilizovani kostimi i raskošne haljine, detalji, frizure – sve u cilju da nastup izgleda kao veličanstveno umetničko ostvarenje.

Vatrena duša kozaka predstavlja jedinstven spoj igre, muzike, pesama, akrobatike i setnih nostalgičnih zvukova – ona je suština nastupa ansambla „Казаки России“, sastavljenog od pravih majstora na svim poljima ruskog folklora, i njihovog jedinstvenog vatrometa igara, pesama i instrumentalnih kompozicija.

Igre i pesme ansambla iskrene su kao duša njihovog folklora, pune su tuge, hrabrosti, nade, ljubavi i strasti. Naša publika svakako će prepoznati numere kao što su „Kozački ples”, „Hoperski Kozaci”, „Crne obrve”, „Okršaj igrača” i, naravno, nezaboravnu „Kaljinku”, koja uvek predstavlja emotivni vrhunac večeri. Ipak, glavna tačka ovog spektakularnog nastupa svakako je Veliki kozački ples u kome se koriste specijalne sablje od titanijuma – od kojih zaista lete varnice!

Organizatori su Dom omladine Beograda i Sava centar, uz pokroviteljstvo Sekretarijata za kulturu Grada Beograda.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.