Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima (4. april 2019)
Novi filmovi u bioskopima (4. april 2019): Koja je ovo država
Novi filmovi u bioskopima (4. april 2019): Koja je ovo država

Novi filmovi u bioskopima (4. april 2019)

Koja je ovo država, Šazam!, Srećan kao Lazaro – to su novi filmovi koji će se prikazivati u bioskopima od 4. aprila 2019.

Film Dambo takođe će se prikazivati u bioskopima a predstavili smo ga PROŠLE NEDELJE, dok sinopsis filma Sećanje na bol Margarit Diras možete pročitati OVDE.

Koja je ovo država

Crna komedija istaknutog hrvatskog reditelja Vinka Brešana „Koja je ovo država“ snimljena u srpsko-hrvatskoj koprodukciji biće premijerno prikazana u četvrtak, 4. aprila od 20.00, u Kombank dvorani.

Posle prethodne uspešne saradnje na filmu, scenarista Mate Matišić i reditelj Vinko Brešan upustili su se u još jednu komediju, čiji scenario čine tri, naizgled sasvim različite, ali ustvari isprepletane i povezane priče.

Šta se dogodi kad ljutiti penzioneri ukradu iz grobova leševe Slobodana Miloševića i Franje Tuđmana? Gledajte doživljaje suicidnog generala, jednog od ministara i grupicu penzionera – ljubitelja hrvatske fudbalske reprezentcije.

Progonjen prošlošću i razočaran u ono što je Hrvatska postala, general Mikić sanja i mašta o svom samoubistvu, a ministar se bori sam sa sobom i onim što je politika od njega napravila, pa se dobrovoljno zatvara u zatvorsku ćeliju, jer smatra da mu je tamo mesto.

Revolt prema vlasti iskazuje i nekoliko prijatelja, penzionera, koji se odlučuju na opasan i nesvakidašnji korak – iskopavaju bivšeg predsednika Hrvatske, Tuđmana! Ipak, postaje im jasno, da svaka odluka koju žele da sprovedu zavisi od političara, kojima je važno samo jedno – da ostanu na vlasti!

Reditelj Vinko Brešan na pitanje na koju državu se misli u ovom poslednjem filmu, odgovara:
– Nažalost, na svaku. Ovaj film može potpuno isto da se tiče i Srbije i Hrvatske jer verujem da je priča o leševima Slobodana Miloševića i Franje Tuđmana koje lopovi nosaju po hrvatskim šumama nešto što se tiče svih nas.

Originalni naslov: Koja je ovo država. Dužina trajanja filma: 118 minuta. Države i godina proizvodnje: Hrvatska, Srbija / 2018. Žanr: komedija. Uloge: Goran Bogdan, Goran Navojec, Lazar Ristovski. Reditelj: Vinko Brešan.

Šazam!

Pred publikom je još jedna adaptacija stripa iz DC svemira sa Zakarijem Levijem u ulozi netipičnog superjunaka Šazama i Markom Strongom u ulozi glavnog negativca.

Svi imamo superjunake u sebi, potrebno je samo malo magije da oni izađu. U slučaju 14-godišnjeg dečaka Bilija Betsona potrebno je reći „Šazam!“. Njemu je drevni čarobnjak dao moć da se po potrebi pretvara u odraslog superheroja.

Još uvek dečak u duši, Šazam otkriva svoju odraslu verziju čineći ono što bi svaki tinejdžer učinio sa supermoćima: zabavljao se!

Može li da leti? Ima li da vidi kroz zidove? Može li da ispaljuje munje? Šazam isprobava granice svojih moći, ali moraće brzo da ovlada njima kako bi se borio protiv smrtonosnih sila zla koje kontroliše dr Tadeus Sivana.

Originalni naslov: Shazam! Dužina trajanja filma: 132 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2019. Žanr: akcija, fantazija. Uloge: Zachary Levi, Jack Dylan Grazer, Mark Strong, Djimon Hounsou, Asher Angel. Reditelj: David F. Sandberg.

Srećan kao Lazaro

Ovo je priča o poznanstvu dvojice mladića, Lazara, naizgled prostodušnog zbog svoje dobrote, i Tankredija, mladog plemića opterećenog svojom bogatom maštom.

Njihovim životima u izolovanom pastirskom selu Inviolata vlada ozloglašena Marćesa Alfonsina de Luna, kraljica cigareta. Kada Tankredi zamoli Lazara da mu pomogne u insceniranju vlastite otmice, njihovo prijateljstvo se učvršćuje…

Originalni naslov: Lazzaro felice. Dužina trajanja filma: 125 minuta. Države i godina proizvodnje: Italija, Švajcarska, Francuska, Nemačka / 2018. Žanr: drama. Uloge: Nicoletta Braschi, Sergi López, Alba Rohrwacher, Natalino Balasso, Tommaso Ragno. Rediteljka: Alice Rohrwacher.

(danubeogradu.rs)