Naslovna » BG svaštara » Drugi pišu » Otvoren novi tržni centar u Beogradu – Ada Mall
Otvoren novi tržni centar u Beogradu - Ada Mall (foto: beobuild.rs)
Otvoren novi tržni centar u Beogradu - Ada Mall (foto: beobuild.rs)

Otvoren novi tržni centar u Beogradu – Ada Mall

Otvoren je novi tržni centar u Beogradu, kod Ade Ciganlije – Ada Mall. Izgradnja je počela u martu 2017. godine.

Sa 90.000 m² bruto prostora trenutno predstavlja drugi najveći ovakav centar u gradu, objavio je portal Beobuild.rs.

Arhitektura objekta dobila je pozitivne ocene šire javnosti, posebno spratne kaskade i prostrane terase sa pogledom na Savsko jezero.

Može se reći da je to glavni adut i komparativna prednost ove arhitekture, pa su i očekivanja velika kako će taj prostor biti iskorišćen.

Otvoren novi tržni centar u Beogradu - Ada Mall (foto: beobuild.rs)
Ada Mall (foto: beobuild.rs)

Najveća i najfunkcionalnija je upravo terasa trećeg sprata, odnosno nivoa na kome se ekskluzivno nalaze restorani i kafei. Na taj način posetioci će moći sa prijateljima da uživaju u hrani i piću na otvorenom, gde im visina terase obezbeđuje impresivne vizure ka gradu i Adi Ciganliji.

Radno vreme Ada Mall-a biće od 10.00 do 22.00, a parking se neće naplaćivati. Pešački ulazi u centar nalaze se u Radničkoj i Visokoj ulici, dok će automobilima moći da se uđe iz Paštrovićeve i Visoke ulice.

Kao što je najavljeno, u Ada Mall-u će se prvi put pojaviti neki od najprestižnijih brendova kao što su The Body Shop, Piazza Italia, Kiehl’s, Lee Cooper i drugi, od kojih će se neki predstaviti i prvi put u Srbiji.

Unutrašnjost i enterijer su isto zanimljivi, a posebno ih ističe upotreba drveta i drvenih skulptura. Karakteristična je figura „jajeta“ od drvenih prstenova na pasarelama u centralnom delu atrijuma. Krovna konstrukcija u atrijumu je cela u staklu, tako da će kao doprinos ugođaju i visokim energetskim standardima unutrašnjost imati veliku količinu prirodnog svetla.

Na oba ulaza u objekat postavljene su velike vertikalne bašte tzv. „zeleni zidovi“ što je još jedan od kurioziteta na ovom savremenom centru.

Otvoren novi tržni centar u Beogradu - Ada Mall (foto: beobuild.rs)
Ada Mall (foto: beobuild.rs)

Pored više od 100 različitih lokala svih vrsta roba, posetiocima će biti na raspolaganju i 1000 parking mesta u trospratnoj garaži, a uskoro će biti otvoren i bioskop.

Po obećanju investitora, pešačka pasarela koja će omogućiti pristup tržnom centru i prelaz preko Radničke ulice biće završen do kraja godine. (Beobuild)

Ada Mall – posao za 1000 ljudi

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić otvorio je sinoć novi tržni centar i istakao da će Ada Mall obezbediti oko 1.000 novih radnih mesta.

– Pre dve godine na ovom mestu bila je stara i napuštena fabrika, a danas imamo objekat u kojem će Beograđani moći da provode vreme ili obave kupovinu. Investicije poput ove su veoma značajne i za gradski budžet, što naravno znači i više novca za izgradnju novih škola, bolnica ili drugih infrastrukturnihobjekata. Investitori i novi projekti su važni, ali je najvažnije da svaki Beograđanin oseti poboljšanje kvaliteta života. To je cilj svih nas koji učestvujemo u vođenju grada – rekao je Radojičić.

Otvoren novi tržni centar u Beogradu - Ada Mall (foto: beobuild.rs)
Ada Mall (foto: beobuild.rs)

Predsednik opštine Srđan Kolarić je podsetio da je Čukarica jedna od najvećih beogradskih opština, kao i da je večeras dobila svoj prvi pravi šoping-centar.

– Ovaj objekat savremenog izgleda se odlično uklopio u ambijent Ade Ciganlije i stare Čukarice. Izgradnjom marine, koja će se nalaziti nedaleko odavde, kao i rekonstrukcijom stare šećerane, ovaj deo naše opštine dobiće u potpunosti nov izgled. Ovo je takođe i odličan primer kvalitetne saradnje lokalne samouprave, Grada Beograda i privrede – poručio je Kolarić. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.

5 komentari

  1. neko sa čukarice

    Koliko je moglo vrtića i obdaniÅ¡ta da se otvori, a koliko bolnica, potrebnih aparata naročito na onkologiji, uopÅ¡te u bolnicama fali svega i svačega, Å¡kola na Umci nema fiskulturnu salu, Umka nema kanalizaciju a do Terazija ima 20 km i o čemu mi ovde pričamo, a tek kad krenete dalje od BGD, tiha jeza i patnja…

  2. Saobracaj koji je iovako bio tezak sada je tek katatrofa na tom prostoru. Nije renoviran, a mozda cak i prosiren, banana most. Bice haos kada to dođe na red. Umesto da je ulaz i izlaz za automobile iz Radnicke sada je napravljen čep u Pastrovicevoj. Sada je jedino resenje da se zatvori skretanje levo u Radnicku iz Pastroviceve, nego samo desno ka Sajmu. Ko hoce levo neka se okrene na petlji u Radnickoj. Time se ne mora zaustavljati saobracaj u Radnickoj, naravno mora most za pesake..

  3. Nije zavrseno dosta stvari unutra i mislim da cukarica kao opstina uvek izvuce deblji kraj.Kako je moguce da bude pusten u rad trzni centar u kom nisu zavrsene stepenice od prizemlja do garaze.Radi 1lift kojim je nemoguce sici.Sramota.Odlepljene foto tapete na svakom spratu kod ulaza u kupatila.Prljave plocice od kreca h celom trznom centru.Na par mesta rupe u plocicama na par mesta(uz malo nepaznje prelom noge).Ulazu garazu ,u tunelu sa plafona vise kablovi….Pokretne stepenice nisu oribane sa spoljasnje strane.Sada im treba Spajdermen da to ocisti….Bioskop ne radi jos…
    Ako zanemarimo nezavrsene radove-trzni centar je prostran,osvetljen,prelepe terase.Unutra se oseca svez vazduh.Gornji deo je u staklu ,tako da za razliku od drugih centara znamo jasno koje je doba dana.

  4. Ma ovo je izvanredna investiciono turisticka pozitiva. Ne , nije na evropskom vec na svetskom nivou. Bravo i hvala gradu za ovakve poteze. Ovi sto ne vole neka se vrate na selo i prirodu , zelenilo, lepotu prirode. Svakome ono sto voli i uz duzno postovanje svakome. That is why I love Belgrade.

  5. Zaista je prelepo. Kad god odem nikad mi nije dosadno. I bukvalno i bez novca uzivanje mi je samo da posmatram ili sedim na terasi odakle je prelep pogled.