Naslovna » Izlasci » Festivali » Prvi Park fest Zemun u Gradskom parku
Park fest Zemun 2019
Park fest Zemun 2019

Prvi Park fest Zemun u Gradskom parku

Trodnevna manifestacija za sve generacije, Park fest Zemun, po prvi put će biti održana od 24. do 26. maja 2019. godine.

Opština Zemun pokrovitelj je manifestacije koja promoviše parkove i aktivno trošenje slobodnog vremena u urbanim zelenim oazama, a koja će biti održana u Gradskom parku.

Festival je posvećen promociji zdravijeg stila života i povezivanju ljudi sa prirodom, što je naročito važno kada živimo u urbanom okruženju. Festival promoviše edukaciju i druženje uz kulturne, zabavne, edukativne i sportske sadržaje.Za dž

Park Fest Zemun promoviše lokalne turističke atrakcije, predstavlja priče o postojećem kulturno-istorijskom nasleđu i osmišljava aktivnosti i sadržaje koji oživljavaju javne prostore.

Program obuhvata koncerte The Bestbeat, benda koji izvodi muziku Bitlsa, VIS Limunada, koji će nas obradovati autorskim i šlagerskim melodijama, a posebnu poslasticu za najmlađe prirediće Kvartet Nemanje Nikolića koji će nam odsvirati popularne hitove iz Diznijevih animiranih filmova.

U okviru letnjeg bioskopa biće prikazani domaći hit filmovi: „Južni vetar“ i „Taksi bluz„.

Na repertoaru su i dečje predstave: „Čudna šuma„, „Iznenadna poseta g. Mocarta„, „Pipi Duga Čarapa„.

U okviru festivala deca i mladi će moći da upoznaju i svoje omiljene pisce: Jasminku Petrović, Stefana Tićmija, Slavimira Stojanivića, Draganu Mladenović, ali i da učestvuju u brojnim radionicama i edukativnim šetnjama.

Za rekreativce organizovano je zagrevanje u subotu i nedelju od 10.00 u vidu joge, zumbe i drugih vežbi. A najmlađi će se oprobati i u sportskom turniru.

Svi sadržaji su besplatni.

Park fest Zemun biće otvoren velikom akcijom čišćenja Gradskog parka u Zemunu, 24. maja od 16.00, kao bi se doprinelo naporima za očuvenje životne sredine i ujedno se pridružili obeležavanju Evropskog dana parkova koji se proslavlja istog datuma već dvadeset godina. (danubeogradu.rs)

Park fest Zemun – program

Park fest Zemun 2019 - program

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.