Naslovna » Izlasci » Sport » Četvrti Belgrade Cruiser Cup
Belgrade Cruiser Cup 2018 (foto: Branko Starčević)
Belgrade Cruiser Cup 2018 (foto: Branko Starčević)

Četvrti Belgrade Cruiser Cup

U subotu, 22. juna 2019. od 12.00, biće održana četvrta regata Belgrade Cruiser Cup, u organizaciji Jedriličarskog kluba „Ada“.

Tradicionalna junska jedriličarska regata biće još jedan susret najboljih posada u jedrilicama klase Cruiser i Micro Cruiser.

Jedrilice, vetar, sunce, reka, mostovi, panorama grada, rivalitet, prijateljstvo, gostoprimstvo, druženje, navijači, posmatrači, mediji, adrenalin, uspesi, pehovi i naravno prestižni trofej – sve to je Belgrade Cruiser Cup, regata koja krasi našu metropolu već četiri godine.

Zahvaljujući zalaganju posada ali i njihovih klubova, u proteklom periodu, desio se veliki napredak u ovom segmentu domaće regatne scene, pa se očekuje najatraktivnije navigaciono takmičenje do sada.Za dž

Ovaj savski klasik ne predstavlja samo uzbudljivu regatu, već i promociju olimpijskog sporta, zdravog života i odnosa sa prirodom.

Start regate je po tradiciji predviđen u 12.00 na četvrtom kilometru rečnog toka Save, ispod Mosta na Adi. Regatni kurs po običaju vodi oko Ade Međice.

Posetioci regate, prijatelji i partneri kluba, kao i ljubitelji reke Save moći će da posmatraju regatu sa klupskog objekta organizatora – JK „Ada“, ali i duž čitave obale reke Save od 4. do 9. kilometra, kao i sa Mosta na Adi.

Posle završetka trke, uslediće svečano proglašenje pobednika i uručenje trofeja i medalja, a zatim i zakuska uz neformalnu konferenciju sa temom očuvanja prirodnih bogatstava Beograda među kojima je upravo i ovaj sport.

Belgrade Cruiser Cup – popularizacija sportskog jedrenja

Osnovna ideja za pokretanje ove godišnje beogradske regate na reci Savi je popularizacija sportskog jedrenja u našoj prestonici, kao i ekološki odgovornog života na vodi.

Jedrenje pripada grupi najstarijih olimpijskih sportova i predstavlja jednu od najprestižnijih sportskih veština, a poslednjih nekoliko godina privlači i sve veću pažnju naših sugrađana.

Prijave za regatu kao i sve dodatne informacije o regati možete pronaći na zvaničnom sajtu regate belgradecruisercup.com ili lično u prostorijama JK „Ada“ (Ada Ciganlija bb). (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.