Naslovna » BG svaštara » TV i online program » Pickbox: Kardinal – kanadska detektivska serija
Pickbox: Kardinal - kanadska detektivska serija
Pickbox: Kardinal - kanadska detektivska serija

Pickbox: Kardinal – kanadska detektivska serija

Nova kanadska detektivska triler-serija nagrađivanog kanadskog pisca Džajlsa Blanta – „Kardinal“ – stiže na Pickbox NOW.

Prva sezona je online od 3. juna, druga od 10. juna, a treća od 17. juna.

Mračna atmosfera i jeziva radnja podsećaju na serije skandi-noar, s fokusom na misterioznom glavnom liku i kompleksnoj radnji koja se vrti oko istrage ubistva.

Serija prati detektiva Džona Kardinala, koga glumi fantastični glumac Bil Kembel („Ubistvo“, „Mesec iznad Majamija“, „4400“, „Život iznova“).

Pickbox: Kardinal - kanadska detektivska serija

Kardinal je zamišljen i misteriozan, na licu mu se vidi da je prepun konflikata. Njegovi nadređeni su smatrali da je otišao predaleko u istrazi nestale 13-godišnje devojčice, pa su ga premestili iz odseka za ubistva. Ali kad su pronašli telo nestale devojčice, Kardinal je vraćen na slučaj s novom partnerkom Lizom Delorm (Karin Vanas).

Dok Kardinal veruje da jure serijskog ubicu i vremena je sve manje, njegova partnerka potajno istražuje njegovu mračnu prošlost.

Scenarista „Crnog siročeta“

Iako je pisac krimi-romana Džajls Blant učestvovao u pisanju scenarija kao savetnik, scenario za ovu detektivsku krimi-seriju napisao je nagrađivani scenarista Obri Nilon, inače scenarista popularne serije „Crno siroče“, kao i serija „Do usijanja“, „Deset dana u Dolini“ i „Ledolomac“.

Adaptacija nagrađivanih romana

Prva sezona je adaptacija Blantovog romana „Četrdeset reči za tugu“, u čijem fokusu je istraga ubistva nestale devojčice.

Druga sezona je adaptacija Blantovog trećeg romana „Sezona crnih muva“, a treća sezona je adaptacija dva romana – „Dok ovo ne pročitaš“ i „Mašinerija zločina“.

Upustite se u novu avanturu i zajedno s Kardinalom rešite misteriozne slučajeve.

Sve tri sezone gledajte na Pickbox NOW.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.